- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Πάολο Μενεγκούτσι (ιταλικά: Paolo Meneguzzi, 6 Δεκεμβρίου 1976) είναι Ελβετός τραγουδιστής. Είναι ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα του αλλά και στην Ιταλία. Το 2008 εκπροσώπησε την Ελβετία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που διεξήχθη στο Βελιγράδι, με το τραγούδι Era Stupendo, με ιταλικούς στίχους. Το εν λόγω τραγούδι αποκλείστηκε από τον τελικό, κατά τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού.

Paolo Meneguzzi, Switzerland, Eurovision 2008, 2nd semifinal

Έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο με τις εξής συμμετοχές:

(2001) - Ed io non ci sto più (7η θέση)
(2004) - Guardami negli occhi (4η θέση)
(2005) - Non capiva che l'amavo (δεν προκρίθηκε στον τελικό)
(2007) - Musica (6η θέση)
(2008) - Grande

Δισκογραφία
Album

2001 - Un sogno nelle mani
2003 - Lei è
2004 - Lei è (νέα έκδοση)
2005 - Favola
2007 - Musica
2007 - Live Musica Tour
2008 - Corro Via

Διεθνή Album

1997 - Por Amor
1998 - Paolo
1999 - Emociones
2001 - Un sueño entre las manos
2004 - Elle Est
2006 - Ella Es
2008 - Musica

Singles

1996 - Arià Ariò
1996 - Sei La Fine Del Mondo
2001 - Ed io non ci sto più
2001 - Mi Sei Mancata
2001 - Quel Ti Amo Maledetto
2002 - In Nome Dell'Amore
2003 - Verofalso
2003 - Lei è
2004 - Guardami Negli Occhi(Prego)
2004 - Baciami
2004 - Una Regola D'Amore
2005 - Non Capiva Che L'Amavo
2005 - Sara
2005 - Lui e Lei
2007 - Musica
2007 - Ti Amo Ti Odio
2007 - Ho Bisogno D'Amore
2008 - Era Stupendo
2008 - Grande

Ελβετοί

Εγκυκλοπαίδεια Ελβετίας

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News