Φίτεσε



Η Φίτεσε (Ολλανδικά: Stichting Betaald Voetbal Vitesse) είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος από το Άρνεμ της Ολλανδίας. Ιδρύθηκε το 1892, ενώ προγενέστερα υπήρχε ως σύλλογος κρίκετ. Η Φίτεσε αγωνίζεται στο Χελρεντόμ, το οποίο χτίστηκε το 1998 και είναι από τα πιο μοντέρνα στάδια της Ολλανδίας. Τα χρώματα της ομάδας είναι το κίτρινο και το μαύρο. Η ομάδα, αγωνίζεται στην Ερεντιβίζιε και την σεζόν 2009-2010 κατέλαβε την 14η θέση.

Παίκτες

Στην Φίτεσε αγωνιστήκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο Νίκος Μαχλάς, με τα χρώματα της οποίας το 1998 στέφθηκε πρώτος σκόρερ στο Ολλανδικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και κερδίσε το Χρυσό Παπούτσι, σημειώνοντας 34 γκολ.

Αντιπαλότητες

Οι αγώνες με την N.E.C., έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα καθώς παραδοσιακά υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων. Τα ντέρμπι μεταξύ τους ονομάζονται 'Ντε Χέλντερσε Ντέρμπι' αφού οι δύοι σύλλογοι είναι οι σημαντικότεροι στην επαρχία του Χέλντερλαντ. Επίσης αντιπαλότητα υπάρχει και με την Ντε Χράαφσχαπ, κυρίως βέβαια από την μεριά των οπαδών της ομάδας του Ντούτινχαμ, που ανήκει και αυτό στην επαρχία του Χέλντερλαντ.


Πλήρες όνομα Στίχτινγκ Μπετάαλντ Φούτμπολ Φίτεσε
Σύντομο όνομα Φίτεσε
Έτος ίδρυσης 14 Μαΐου 1892
Έδρα Χελρεντόμ Άρνεμ
Χωρητικότητα 25.000 θέσεις
Πρόεδρος Μεράμπ Τζορντάνια
Προπονητής Άλμπερτ Φερέρ
Κατηγορία Πρωτάθλημα Ολλανδίας
2009-10 14η

Πηγές-συνδέσεις

* Η επίσημη ιστοσελίδα της Φίτεσε (Ολλανδικά/Αγγλικά)

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License