Μίχαελ Σουμάχερ


Michael Schumacher Wallpaper

Ο Μίχαελ Σουμάχερ (Michael Schumacher) γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1969 και είναι Γερμανός οδηγός της Φόρμουλα 1. Υπήρξε επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, περισσότερες από κάθε άλλο οδηγό της Φόρμουλα 1.

Πρώτα Χρόνια

Ο Μίχαελ Σουμάχερ γεννήθηκε στο Χιρτ Χερμιλχάιμ κοντά στην Κολωνία. Ο πατέρας του ονομάζεται Rolf και η μητέρα του Elizabeth. Έχει ένα μικρότερο αδελφό, τον Ραλφ ο οποίος είναι επίσης εν ενεργεία οδηγός της Φόρμουλα 1. Όπως οι περισσότεροι οδηγοί, έτσι και αυτός ξεκίνησε από μικρή ηλικία να οδηγεί καρτ (4 ετών). Το 1981 πήρε για πρώτη φορά μέρος στο Πρωτάθλημα καρτ Γερμανίας, το οποίο κατέκτησε τρεις φορές 1984, 1985 και 1987 - μάλιστα το 1987 κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καρτ. Το 1988 αποφάσισε να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του και να μεταπηδήσει από το Πρωτάθλημα καρτ στο Πρωτάθλημα Koening το οποίο και κατέκτησε. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην Γερμανική Φόρμουλα Ford 1600 (κατετάγη έκτος) και στην Ευρωπαϊκή Φόρμουλα Ford 1600 (κατετάγη δεύτερος). Το 1989 ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση στην Γερμανική Φόρμουλα 3 ενώ το 1990 κατετάγη πρώτος σε αυτή τη διοργάνωση, ενώ παράλληλα συμμετείχε και στην Ευρωπαϊκή Φόρμουλα 3 χωρίς όμως να τερματίσει. Το 1991 συμμετείχε στο πανιαπωνικό πρωτάθλημα Φόρμουλα 3000 όπου κατετάγη 2ος. Παράλληλα, το 1990 και το 1991 συμμετείχε στο Γερμανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού (Touring Car), χωρίς όμως να καταφέρει να τερματίσει. Επίσης πάλι τις ίδιες χρονιές συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Sports-Prototype όπου κατετάγη πέμπτος την πρώτη φορά και 9ος την δεύτερη.

Πορεία στη Φόρμουλα

Συνολικά ο Σουμάχερ συμμετείχε συνολικά σε 250 Γραν Πρι, από τα οποία κέρδισε τα 91 ενώ στα 154 τερμάτισε μέσα στην πρώτη τριάδα. Με εξαίρεση την πρώτη χρονιά, την οποία συμμετείχε μόνο σε έξι από τους 16 αγώνες, η χειρότερη θέση του στο πρωτάθλημα ήταν η 5η το 1999 όπου πάλι δεν συμμετείχε στους έξι από τους 16 αγώνες λόγω τραυματισμού. Συνολικά, ο Μίχαελ Σουμάχερ συμμετείχε σχεδόν 16 περιόδους (στην πρώτη αγωνιστική προς το τέλος της), κατέκτησε επτά φορές το Πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος στην σχετική λίστα, δύο φορές κατετάγη 2ος και τρεις φορές 3ος. Ως μάνατζερ είχε τον Βίλι Βέμπερ από τα χρόνια ακόμα που ήταν στα καρτ.

Στην Τζόρνταν-Φορντ

Στις 25 Αυγούστου του 1991 ο Έντι Τζόρνταν (Eddie Jordan) επιλέγει για την ομάδα του ένα νεαρό οδηγό, του οποίου μόλις είχε αγοράσει τα δικαιώματα από την ομάδα της Μερτσέντες (Mercedes) έναντι του ποσού των 150.000$, επειδή έπρεπε για να αντικαταστήσει τον φυλακισμένο Bertrand Gachot. Ο οδηγός αυτός ήταν ο Μίχαελ Σουμάχερ. Νωρίτερα εκείνη την αγωνιστική περίοδο ο Σουμάχερ είχε έρθει σε πρώτη επαφή με την Φόρμουλα 1 οδηγώντας στα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι του Σίλβερστοουν (Silverstone).

Στη Μπένετον

Μετά τις πρώτες του εμφανίσεις, ο Φλάβιο Μπριατόρε τον προσέλαβε άμεσα στην ομάδα της Μπένετον-Φορντ (Benetton-Ford) και του έδωσε θέση οδηγού. Όταν τελείωσε η πρώτη περίοδος είχε αποκομίσει 4 βαθμούς σε 5 αγώνες με τη την ομάδα της Benetton με πολύ καλές εμφανίσεις.

Το 1992 ο ανταγωνισμός στη Φόρμουλα 1 είναι πολύ έντονος: Η Χόντα (Honda) αποχωρεί από τους αγώνες και η ΜακΛάρεν (McLaren) αγωνιζόταν με κινητήρες από την προηγούμενη περίοδο. Η ομάδα της Williams-Renault έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα στην εξέλιξη του μονοθεσίου της και η Benetton, με τους κινητήρες της Ford, έχει γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Το τέλος της περιόδου βρίσκει τον Σουμάχερ στην τρίτη θέση, πίσω από τους Μάνσελ και Πέτρεσεν, αλλά μπροστά από τον Άιρτον Σένα. Στις 30 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς ο Σουμάχερ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Βελγικό Γκραν Πρι. Το 1993 ο περισινός πρωταθλητής Νάιγκελ Μάνσελ έχει προσωρινά εγκαταλείψει την ενεργό δράση και τη θέση του παίρνει ο Ντέϊμον Χιλ. Ο Σουμάχερ έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, όμως η ανωτερότητα της Williams και οι εκπληκτικές επιδόσεις του Άιρτον Σένα, ο όποιος έκανε την καλύτερη περίοδό του τον έστειλαν στην τέταρτη μόλις θέση.Το 1994 ο Σένα πήρε μεταγραφή στην για την ομάδα της Williams και όλοι μιλούσαν για μια άνετη επικράτηση. Τα γεγονότα, όμως, δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις: Στους δύο πρώτους αγώνες ο Σουμάχερ κέρδισε, με το μεγάλο του τότε αντίπαλο (Σένα) να εγκαταλείπει, ενώ στον τρίτο αγώνα συνέβησαν τα θανατηφόρα ατυχήματα των Σένα και Ράτζεμπεργκ. Μετά τα τραγικά αυτά γεγονότα άνοιξε ο δρόμος και για μία πρώτη θέση εκκίνησης (pole position) για τον Σουμάχερ, (ο οποίος έχει αποκτήσει το υποκοριστικό «Σούμι») από τον ακριβώς επόμενο αγώνα. Το τέλος της περιόδου βρήκε τον Σουμάχερ Πρωταθλητή, παρά το ότι τιμωρήθηκε σε δύο αγώνες λόγω οδήγησης εκτός κανονισμών. Το 1995 οι ομάδες Benetton και Williams διαθέτουν τον ίδιο κινητήρα της Ρενό (Renault), πράγμα που κάνει και τις δύο ομάδες πολύ δυνατές. Επιπλέον, η Φερράρι έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, χωρίς όμως ακόμη να είναι από τους διεκδικητές του τίτλου. Έτσι είναι φανερό ότι ο καλύτερος οδηγός θα έκρινε τον τίτλο. Αυτό το κατάφερε τελικά ο Σουμάχερ πετυχαίνοντας και πολύ καλές επιδόσεις.

Στη Φερράρι

Το 1996 η Φερράρι, επιθυμώντας σφοδρά να κερδίσει τον τίτλο, προσλαμβάνει στην ομάδα της τους Μίχαελ Σουμάχερ και Έντι Ιρβάιν. Ο Σουμάχερ κάνει πολύ καλή προσπάθεια, όμως ακόμα η Williams-Renault είναι αήττητη και έτσι καταλήγει στην τρίτη θέση με τους Χιλ και Βιλνέβ να πρηγούνται. Το 1997 η Φερράρι είναι πλέον έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο από την Williams-Renault. Ο Χιλ αποχωρεί από την ομάδα και την θέση του παίρνει ο Φρέντσεν. Μέχρι το τέλος της περιόδου, οι Βιλνέβ και Σουμάχερ ανταγωνίζονται έντονα για τον τίτλο. Τελικά ο Καναδός Βιλνέβ επικρατεί και ο Σουμάχερ ακυρώνεται, επειδή προσπάθησε να βγάλει εκτός πίστας τον Βιλνέβ και να διατηρήσει την πρωτοπορεία που είχε με ένα βαθμό διαφορά στο Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι.

Το 1998 η Ρενό αποχωρεί από την Φόρμουλα 1 και έτσι η Williams, μη έχοντας πλέον κινητήρες, έχασε την δύναμη της. Όμως, όσοι βιάστηκαν να βγάλουν την "Σκουντερία" (προσωνύμιο της Φερράρι) πρώτη δεν είχαν λάβει υπόψη τους την παρουσία της ΜακΛάρεν-Μερτσέντες (McLaren Mercedes), η οποία με οδηγούς τους Χάκινεν και Κούλθαρντ κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και τελικά ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια. Ο Σουμάχερ κατατάσσεται δεύτερος με 14 βαθμούς διαφορά. Αυτά που έγιναν το 1998 στη Φόρμουλα 1 έδειξαν ότι η επόμενη περίοδος θα ήταν γεμάτη εκπλήξεις. Οι προβλέψεις δεν διαψεύσθηκαν, καθώς η Φερραρι με πρώτο οδηγό τον Σουμάχερ και δεύτερο τον Ιρβάιν διεκδικεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Και οι τρεις οδηγοί των McLaren Mercedes και Φερράρι (Χάκινεν, Σουμάχερ και Ιρβάιν) διεκδικούν, αρχικά, τον τίτλο. Στον όγδοο, όμως, αγώνα, το Γκραν Πρι της Βρετανίας, ο Σουμάχερ στον πρώτο γύρο βγήκε εκτός πίστας και τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετούς αγώνες (έξι) και την θέση του πήρε ο Σάλο. Τελικά ο Σουμάχερ τερμάτισε 5ος και ο Ιρβάιν 2ος πίσω από τον Χάκινεν. Όμως, η Φερράρι εκείνη την χρόνια κατέκτησε τον τίτλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Το 2000 ο Ιρβάιν αποχώρησε από την ομάδα και την θέση του πήρε ο Βραζιλιάνος Ρούμπενς Μπαρικέλο. Αυτή την περίοδο ο Σουμάχερ κατακτά έναν ακόμη τίτλο, συγκεντρώνοντας συνολικά 108 βαθμούς. Ο δεύτερος οδηγός της Φερράρι ήταν 4ος στη γενική κατάταξη.

Το 2001 ο Σουμάχερ και η Φερράρι ουσιαστικά δεν έχουν αντίπαλο. Ο Σουμάχερ κατατάσσεται πρώτος με 123 βαθμούς, αφήνοντας τον δεύτερο Κούλθαρντ 58 βαθμούς πίσω. Κάτι ανάλογο συνέβη και το 2002 με την διαφορά ότι η Φερράρι ήταν πλέον πολύ πιο ισχυρή. Έτσι, οι οδηγοί της έκαναν σχετικά εύκολα το 1-2 με δεύτερη ομάδα την Williams - BMW, στην οποία οδηγούσαν οι Κάρλος Μοντόγια και ο αδελφός του Μίχαελ, Ράλφ Σουμάχερ. Το 2003 ήταν μια από τις καλύτερες περιόδους των τελευταίων ετών της Φόρμουλα 1. Τρεις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο: Είναι οι Φερράρι, Γουίλιαμς και ΜακΛάρεν, ενώ οι οδηγοί τους Σουμάχερ, Ραϊκόνεν και Μοντόγια διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου οδηγού. Η περίοδος έληξε με επικράτηση των Φερράρι και Σουμάχερ. Το 2004 η Φερράρι έχει ως βασικό αντίπαλο την έκπληξη: Επιστρέφει στους αγώνες η Χόντα, με την ομάδα BAR Honda, ενώ και η Ρενό, επιστρέφοντας και αυτή, εξελίσσει ένα πολλά υποσχόμενο μονοθέσιο. Τελικά η περίοδος λήγει με εύκολη επικράτηση της Φερράρι και του Σουμάχερ.

Το 2005 η Φερράρι δεν κάνει μεγάλη πρόοδο στην εξέλιξη των μονοθεσίων της, σε αντίθεση με την ΜακΛάρεν-Μερτσέντες και την Ρενό. Έτσι, ο Σουμάχερ τερματίζει στην τρίτη θέση πίσω από τους Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ράικονεν. Και το 2006 η Φερράρι δεν δείχνει να προσαρμόζεται εύκολα στην αλλαγή των κανονισμών και στους νέου τύπου κινητήρες. Παρόλ' αυτά, ο Σουμάχερ μέχρι το τέλος διεκδικεί τον τίτλο, τον όποια έχασε ουσιαστικά στον προτελευταίο αγώνα, στον οποίο εγκατέλειψε, και ο Αλόνσο με Ρενό τερμάτισε πρώτος. Για την ιστορία, στον τελευταίο αγώνα τερμάτισε 4ος. Αυτό ήταν και το αγωνιστικό τέλος του Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος είχε από την αρχή της περιόδου δηλώσει ότι με τη λήξη των αγώνων θα εγκατέλειπε την ενεργό δράση.

Michael Schumacher

Οι συναγωνιστές του Σουμάχερ

Συνήθως ο Σουμάχερ τερμάτιζε πριν από τους συναγωνιστές του, με εξαίρεση την πρώτη περίοδό του στους αγώνες F1 και το 1999, χρονιά στην οποία τραυματίστηκε. Όσο ήταν στην Benetton όσο και στην Φερράρι ήταν πρώτος οδηγός, πράγμα που του έδινε εύνοια απέναντι στους συναγωνιστές του. Χαρακτηριστικό είναι το προσπέρασμα του στον Μπαρικέλο στο Αυστριακό Γκραν Πρι, όπου ο Βραζιλιάνος τον άφησε να τον περάσει λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό. Πάντως κανένας από τους συναγωνιστές του δεν εξέφρασε ποτέ παράπονο καθώς δεχόταν το ρόλο του δευτέρου οδηγού.

Χρονιά Ομάδα Συναγωνιστής (στην ίδια ομάδα)
1991 Jordan Αντρέα ντε Τσέζαρις
1991 Benetton Ford Νέλσον Πικέ
1992 Benetton Ford Μάρτιν Μπραντλ
1993 Benetton Ford Ρικάρντο Πατρέζε
1994 Benetton Ford Τζέι Τζέι Λέιτο/ Γιός Βερστάπεν/ Τζόνι Χέρμπερτ
1995 Benetton Renault Τζόνι Χέρμπερτ
1996 Scuderia Ferrari Έντι Ιρβάιν
1997 Scuderia Ferrari Έντι Ιρβάιν
1998 Scuderia Ferrari Έντι Ιρβάιν
1999 Scuderia Ferrari Έντι Ιρβάιν
2000 Scuderia Ferrari Ρούμπενς Μπαρικέλο
2001 Scuderia Ferrari Ρούμπενς Μπαρικέλο
2002 Scuderia Ferrari Ρούμπενς Μπαρικέλο
2003 Scuderia Ferrari Ρούμπενς Μπαρικέλο
2004 Scuderia Ferrari Ρούμπενς Μπαρικέλο
2005 Scuderia Ferrari Ρούμπενς Μπαρικέλο
2006 Scuderia Ferrari Felipe Massa

Γκραν πρι και θέσεις

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι θέσεις που κατέλαβε ο Μίκαελ Σουμάχερ στην καριέρα του, ανά χρονιά και χώρα διοργάνωσης του κάθε γκραν πρι.

* DNS = Δεν ξεκίνησε
* DSQ = Disqualified (αποβλήθηκε απο τον αγώνα)
* RET = Eγκατέλειψε
* inj = Ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε
* ΕΧ = Τιμωρημένος
* όπου υπάρχουν έντονα στοιχεία σημαίνει πως είχε την πρώτη θέση εκκίνησης (pole position)

Χρονιές Ομάδα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Θέση Πόντοι
1991 Jordan/ Benetton USA
-
BRA

-
SMR
-
MON
-
CAN
-
MEX
-
FRA
-
UK
-
GER
-
HUN
-
BEL
Ret
ITA
5
POR
6
ESP
6
JPΝ
Ret
AUS
Ret
14ος 4
1992 Benetton Formula RSA
4
MEX
3
BRA

3
ESP
2
SMR
Ret
MON
4
CAN
2
FRA
Ret
UK
4
GER
3
HUN
Ret
BEL
1
ITA
3
POR
7
JPΝ
Ret
AUS
2
3ος 53
1993 Benetton Formula RSA
Ret
BRA

3
EUR
Ret
SMR
2
ESP
3
MON
Ret
CAN
2
FRA
3
UK
2
GER
2
HUN
Ret
BEL
2
ITA
Ret
POR
1
JPΝ
Ret
AUS
Ret
4ος 52
1994 Benetton Formula BRA

1
PAC
1
SMR
1
MON
1
ESP
2
CAN
1
FRA
1
UK
DSQ
GER
Ret
HUN
1
BEL
DSQ
ITA
EX
POR
EX
EUR
1
JPΝ
2
AUS
Ret
1ος 92
1995 Benetton Formula BRA

1
ARG
3
SMR
Ret
ESP
1
MON
1
CAN
5
FRA
1
UK
Ret
GER
1
HUN
Ret
BEL
1
ITA
Ret
POR
2
EUR
1
PAC
1
JPΝ
1
AUS
Ret
1ος 102
1996 Φερράρι AUS
Ret
BRA

3
ARG
Ret
EUR
2
SMR
2
MON
Ret
ESP
1
CAN
Ret
FRA
DNS
UK
Ret
GER
4
HUN
9
BEL
1
ITA
1
POR
3
JPΝ
2
3ος 59
1997 Φερράρι AUS
2
BRA

5
ARG
Ret
SMR
2
MON
1
ESP
4
CAN
1
FRA
1
UK
Ret
GER
2
HUN
4
BEL
1
ITA
6
AUΤ
6
LUX
Ret
JPΝ
1
EUR
Ret
DSQ** 78
1998 Φερράρι AUS
Ret
BRA

3
ARG
1
SMR
2
ESP
3
MON
10
CAN
1
FRA
1
UK
1
AUΤ
3
GER
5
HUN
1
BEL
Ret
ITA
1
LUX
2
JPΝ
Ret
2ος 86
1999 Φερράρι AUS
8
BRA

2
SMR
1
MON
1
ESP
3
CAN
Ret
FRA
5
UK
DNS
AUΤ
Inj
GER
Inj
HUN
Inj
BEL
Inj
ITA
Inj
EUR
Inj
MAL
2
JPΝ
2
5ος 44
2000 Φερράρι AUS
1
BRA

1
SMR
1
UK
3
ESP
5
EUR
1
MON
Ret
CAN
1
FRA
Ret
AUΤ
Ret
GER
Ret
HUN
2
BEL
2
ITA
1
USA
1
JPΝ
1
MAL
1
1ος 108
2001 Φερράρι AUS
1
MAL
1
BRA

2
SMR
Ret
ESP
1
AUΤ
2
MON
1
CAN
2
EUR
1
FRA
1
UK
2
GER
Ret
HUN
1
BEL
1
ITA
4
USA
2
JPΝ
1
1ος 123
2002 Φερράρι AUS
1
]MAL
3
BRA

1
SMR
1
ESP
1
AUΤ
1
MON
2
CAN
1
EUR
2
UK
1
FRA
1
GER
1
HUN
2
BEL
1
ITA
2
USA
2
JPΝ
1
1ος 144
2003 Φερράρι AUS
4
]MAL
6
BRA

Ret
SMR
1
ESP
1
AUΤ
1
MON
3
CAN
1
EUR
5
FRA
3
UK
4
GER
7
HUN
8
ITA
1
USA
1
JPΝ
8
1ος 93
2004 Φερράρι AUS
1
]MAL
1
BHR
1
SMR
1
ESP
1
MON
Ret
EUR
1
CAN
1
USA
1
FRA
1
UK
1
GER
1
HUN
1
BEL
2
ITA
2
CHN
12
JPΝ
1
BRA

7
1ος 148
2005 Φερράρι AUS
Ret
]MAL
7
BHR
Ret
SMR
2
ESP
Ret
MON
7
EUR
5
CAN
2
USA
1
FRA
3
UK
6
GER
5
HUN
2
TUR
Ret
ITA
10
BEL
Ret
BRA

4
JPΝ
7
CHN
Ret
3ος 62
2006 Φερράρι BHR
2
]MAL
6
AUS
Ret
SMR
1
EUR
1
ESP
2
MON
5
UK
2
CAN
2
USA
1
FRA
1
GER
1
HUN
8
TUR
3
ITA
1
CHN
1
JPΝ
Ret
BRA

4
2ος 121


Μετά την Φόρμουλα

Ο Σουμάχερ ζει την Ελβετία με την γυναίκα του Corinna Betsch (από το 1995) και τα δύο παιδιά τους Gina-Maria (γενν.1997) και Mick (γενν. 1999). Εκτός όμως από τα χρήματα, τα οποία κέρδισε ως οδηγός στη Φόρμουλα 1, δραστηριοποιείται και σε άλλες επιχειρήσεις. Έχει, επίσης, να επιδείξει ένα αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο, είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Πιλότων (ομάδα που απαρτίζεται από πρώην και νυν οδηγούς της Φόρμουλα 1 και οδηγεί σε πολλούς αγώνες για φιλανθρωπικό σκοπό). Είναι, επίσης πρέσβης της UΝESCO. Το 2008 συμμετέχει στην ταινία "Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες" έχοντας το ρόλο ενός αρματοδρόμου.

Τα ρεκόρ στην Φόρμουλα 1

Ο Σουμάχερ αποτελεί "ζωντανό θρύλο" για τη Φόρμουλα 1, καθώς έχει καταρρίψει τα περισσότερα ρεκόρ που έχει καταρρίψει ποτέ αγωνιζόμενος σε αυτό το άθλημα. Χαρακτηριστικά μέχρι το 2006:

Επίτευγμα Αριθμός
Τίτλοι
1 Πρωταθλήματα 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)
2 Συνεχόμενα Πρωταθλήματα 5 (2000-2001-2002-2003-2004)
3 Νίκες σε Γκραν πρι 91
4 Συνεχόμενες νίκες 7 2004, Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι- Ουγγρικό Γκραν Πρι
5 Νίκες με την ίδια ομάδα 72 (Scuderia Ferrari)
6 Περισσότερες νίκες σε Γκραν πρι 8 Γαλλικό Grand Prix
7 Νίκες σε διαφορετικά Γκραν πρι 22
8 Μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ πρώτης και τελευταίας νίκης 14 χρόνια, 1 μήνας and 2 μέρες
9 Δεύτερες θέσεις 43
10 Πόντιουμ (Πρώτη τριάδα) 154
11 Συνεχόμενοι τερματισμοί μέσα στην πρώτη τριάδα 19 (2001Αμερικάνικο Γκραν πρι - 2002Ιαπωνικό Γκραν πρι)
12 Τερματισμοί μέσα στη βαθμολογούμενη οκτάδα 190
13 Προπορευόμενοι γύροι 4741 (22,155 Km)
14 Πρώτη θέση εκκίνησης 68
15 Πρώτη σειρά εκκίνησης 115
16 Ταχύτεροι γύροι 76
17 Διπλό αποτέλεσμα (Θέση εκκίνησης και νίκη) 40
18 Καλύτερο αποτέλεσμα (Pole, Ταχύτερος γύρος Και νίκη) 22
19 Βαθμοί στο Πρωτάθλημα 1,369
20 Περισσότεροι συνεχόμενοι τερματισμοί σε αγώνες 24 (2001 Ουγγρικό Γκραν Πρι) - (2003Γκραν Πρι Μαλαισίας)
21 Περισσότεροι βαθμοί σαν δεύτερος στο πρωτάθλημα 121 (από τους 180)(2006)
22 Περισσότερες νίκες σαν δεύτερος στο πρωτάθλημα * 7(2006)
23 Νίκες στην Ιντιανάπολις (Με οποιοδήποτε αγωνιστικό αυτοκίνητο) 5
24 Νίκες στην Μόντσα (Στην Φόρμουλα) 5
25 Νίκες σε μία περίοδο 13 (2004)
26 Ταχύτεροι γύροι σε μια περίοδο* 10 (2004)
27 Πόντοι που πέτυχε σε μια περίοδο 148 (2004)
28 Πόντιουμ σε μια περίοδο 17 (2002)
29 Πρωτάθλημα κερδίζοντας τις περισσότερες "αριστερόστροφες" πίστες 6 (2002)
30 Περισσότερες περίοδοι με μια τουλάχιστον νίκη 15
31 Συνεχόμενες μέρες ως Πρωταθλητής 1813 (απο 8 Οκτωβρίου 2000 μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2005)

* Τα ρεκόρ έχουν καταρριφθεί από κάποιον άλλο οδηγό

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License