Κέβιν Γκαρνέτ


Ο Κέβιν Μωρίς Γκαρνέτ (αγγλικά: Kevin Maurice Garnett), γεννημένος στις 19 Μαΐου 1976, είναι Αμερικανός επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής, ο οποίος κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ στην ομάδα των Μπόστον Σέλτικς του NBA.

Μετά το τέλος της πορείας του στη λυκειακή καλαθοσφαίριση με την ομάδα της Farragut Career Academy, κατά τη διάρκεια της οποίας κέρδισε το εθνικό βραβείου του Κορυφαίου Παίκτη της Χρονιάς,[1] ο Γκαρνέτ δεν πήγε σε κολλέγιο και συμμετείχε αμέσως στο ντραφτ του NBA. Επιλέχθηκε πέμπτος το 1995 από την ομάδα των Μιννεσότα Τίμπεργουλβς, και έγινε ο πρώτος παίκτης εδώ και 20 χρόνια που επιλέχθηκε απευθείας από το λύκειο.

Ο Γκαρνέτ προκάλεσε άμεσα αίσθηση με τους Τίμπεργουλβς οδηγώντας τους σε οκτώ συνεχείς παρουσίες στα πλέι-οφ. Το 2004, οδήγησε την ομάδα στον τελικό της Δυτικής Συνομοσπονδίας και κέρδισε τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη της χρονιάς 2003-04. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα των Η.Π.Α. Από τη δεύτερη περίοδό του στη λίγκα, ο Γκαρνέτ λαμβάνει σταθερά μέρος σε κάθε All-Star Game, κερδίζοντας το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη του παιχνιδιού το 2003. Αναδείχθηκε Κορυφαίος Αμυντικός Παίκτης της περιόδου 2007-08. Έχει αποτελέσει εννέα φορές μέλος των All-NBA Teams και δέκα φορές των All-Defensive Teams.[2] Διατηρεί επίσης πολλά ρεκόρ εντός της ομάδας των Τίμπεργουλβς.

Μετά από θητεία 12 ετών στους Τίμπεργουλβς, ο Γκαρνέτ μετακινήθηκε στους Μπόστον Σέλτικς με μια πολύκροτη μεταγραφή. Κατά την πρώτη του χρονιά, τους βοήθησε στην κατάκτηση του 17ου τίτλου τους και πρώτου από το 1986.

Παραπομπές

1. ↑ «Before they were stars: Boston Celtics' Kevin Garnett», άρθρο στον ιστότοπο ESPN.com, 8 Ιουνίου 2010.
2. ↑ «Kevin Garnett Statistics», πληροφορίες στον ιστότοπο Basketball-Reference.com.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

* Κέβιν Γκαρνέτ, επίσημος ιστότοπος (Αγγλικά).
* Κέβιν Γκαρνέτ, προφίλ στον ιστότοπο NBA.com (Αγγλικά).

Από τη livepedia.gr + ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License