Χάρτπουλ


Η Χάρτπουλ (αγγ Hartlepool United F.C.) είναι ποδοσφαιρική ομάδα της Αγγλίας και ιδρύθηκε το 1908. Εδρα της είναι το Βικτόρια Πάρκ το οποίο διαθέτει 8.240 θέσεις. Ανήκει στην κατηγορία της Φούτμπολ Λιγκ Ουάν και στην σεζόν 2009-2010 τερμάτισε στην 20η θέση με 50 βαθμούς.

Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Κέν Χοντκρόφτ ο οποίος εκτός από πρόεδρος είναι και διευθυντής μιας εταιρίας καυσίμων.

Ο προπονητής της είναι ο Κρίς Τάρνερ ο οποίος από το 2009 βρίσκεται στον πάγκο της Χάρτπουλ.

Ιστορία

Η ομάδα απλά δημιουργήθηκε από την ερασιτεχνική ομάδα που έφερε το όνομα Γουέστ Χάρτπουλ (αγγλ. West Hartpool FC) και το 1905 κατάφερε αν κατακτήσει το ερασιτεχνικό κύπελλο της Φ.Α. Κάπ. Το 1920 ανέβηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στην Τρίτη Κατηγορία γνωστή και ως Λίγκ Ουάν μετά την άνοδο της από την Σάουθερν Λίγκ μαζί με την ομάδα της Γκρίσμπι Τάουν. Παρόλαυτα το 1971, ο Λέν Ασχαρτ οδήγησε την ομάδα στην 18η θέση εξασφαλίζοντας την παραμονή της στην Λίγκ Ουάν.

Το 1973-74 παραλίγο να κατέβει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες αφού με προπονητή τον ίδιο τον παίκτη κατέκτησαν την 20η θέση. Την επόμενη σεζόν ο Λεν έγινε μάνατζερ της Τζίλιγχαμ. Τις επόμενες χρονιές η Χάρτπουλ τα πήγε καλύτερα τερματίζοντας στην 13η και 14η θέση αντίστοιχα. Προπονητής της τότε ήταν ο Κέν Χέιλ.

Ομως το 1977-78 η ομάδα την πάτησε τερματίζοντας στην 22η θέση. Όμως χάρη στον Μπίλι Χόρνερ η ομάδα τηνεπόμενη χρονιά ανέβηκε στην Λίγκ Ουάν ξανά τερματίζοντας στην 21η θέση.

Το 1978-79 τερμάτισε στην 13η θέση και την επόμενη σεζόν στην 19η θέση.

Το 1982-83 τα πήγε καλύτερα τερματίζοντας για πολλοστή φορά στην 13η θέση. Τότε προπoνητής ήταν ο Τζόν Ντόυγκαν ο οποίος την επόμενη χρόνια έφυγε από την Χάρτπουλ για την Τσέστερφιλντ. Τελικά, τον αντικατέστησε ο Μίκ Ντόχερτι, που ήταν γιος του Τόμ Ντοχέρτι, παλαίμαχου παίκτη της ομάδας. Την τερμάτισε στην 23η θέση.

Επίσης ισοφάρισε την Ρόσντειλ τις περισσότερες συμμετοχές στην Φούτμπολ Λίγκ.

Εξωτερικές Συνδέσεις

Επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License