ART

 

Γεγονότα, Hμερολόγιο

Το γκολφ είναι παιχνίδι ολλανδικής καταγωγής (όπου παιζόταν με την ονομασία κολφ), με μεγάλη διάδοση κυρίως στην Αγγλία και την Αμερική. Θεωρείται παιχνίδι της αριστοκρατίας περισσότερο κι από το τένις, επειδή αφενός απαιτεί πολύ χρόνο και αφετέρου τόσο ο εξοπλισμός για το παιχνίδι όσο και η διαμόρφωση των χώρων που αυτό διεξάγεται είναι αρκετά δαπανηρά.


Μυϊκό Σύστημα

Για ένα χτύπημα στο γκολφ γίνεται χρήση μυών στο έπακρο (κυρίως ανορθωτήρων και πλατιών ραχιαίων μυών κατά την περιστροφή), καταπονώντας τον ώμο και τον καρπό. Δυνατότεροι μύες των καρπών μπορούν να αποτρέψουν το «γύρισμα» των καρπών κατά την περιστροφή, ενώ δυνατότεροι ώμοι αυξάνουν τη δύναμη περιστροφής. Αδύναμοι καρποί ενδέχεται να προκαλέσουν καταπόνηση και τραυματισμό στον αγκώνα, ακόμη και στο λαιμό. (Όταν ένας μυς συστέλλεται, τραβάει εξίσου και τα δύο άκρα κι έτσι προκειμένου να υπάρχει κίνηση μονάχα στην μία άκρη ενός μυός, οι υπόλοιποι μύες κινούνται προκειμένου να σταθεροποιήσουν το κόκαλο στο οποίο το άλλο άκρο του μυός είναι δεμένο.) Το Γκολφ είναι μια μοναδική άσκηση που μπορεί να σπάσει τις ισορροπίες του σώματος και απαιτεί ασκήσεις προκειμένου να διατηρούνται οι ισορροπίες των μυών.[1][2]
Παραπομπές

Τζον Σιταράς (14 Νοέμβρη 2013). «Jack Welch's 6 Ways Exercise». Golf Digest (κορεατική έκδοση). Ανακτήθηκε στις 9η Δεκεμβρίου 2013.
Τζον Σιταράς (21 Νοέμβρη 2013). «George Soros' Exercise». Golf Digest (κορεατική έκδοση). Ανακτήθηκε στις 9η Δεκεμβρίου 2013.

Εγκυκλοπαίδεια Αθλητισμού

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News