Ντέρμπι Κάουντι



Η Ντέρμπι Κάουντι ( Αγγλικά: Derby County FC ) είναι μια αγγλική επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα που εδρεύει στην πόλη Ντέρμπι. Ιδρύθηκε το 1884 και ανήκει στις 12 ομάδες που το 1888 ίδρυσαν το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Στάδιο

Η Ντέρμπι Κάουντι έχει για έδρα της το γήπεδο του Πράιντ Πάρκ Στάντιουμ όπου ολοκληρώθηκε το 1997. Η χωριτικότητα του είναι 33.597 θέσεις και βρίσκεται στην πόλη του Ντέρμπι.

Αντιπαλοτητες

Η Ντέρμπι Κάουντι έχει αντιπαλότητες με ομάδες όπως την Νότιγχαμ Φόρεστ όταν υπήρχε η ομάδα του μπέιζμπολ Ιστ Μιντλάντς Ντέρμπι.Ο Τόνι Φράνς είχε αναφέρει σε τοπικη εφημερίδα πως Η Μίντλαντ Ντέρμπι είναι τόσο καλή ομάδα αλλά καλύτερη και από την Νόττιγχαμ όπου η συγκεκριμένη ομάδα ήταν η κυρίαρχος τότε στα σπορ η του Κρίκετ η του Μπέιζμπολ.Αλλη μια αντιπαλότητα είναι αυτή με την Γούλβς η αλλιώς Γουλβερχάμπντον Ρόβερς. Επίσης έχει αντιπαλότητα άλλα με μικρή σημασία και με την θρυλική Λιντς Γιουνάιτεντκαι την Λέστερ Σίτι.Η Λίντς επίσης δεν είναι τοσο χαρούμενη γιατί η πόλη της βρίσκεται κοντά στις πόλεις όπου έχει τις ομάδες που αναφέραμε πιο πάνω.Μάλιστα υπάρχει μια ταινία που έχει σχέση με την Λίντς και ονομάζεται Η Καταραμένη Ομάδα.

Η Μασκότ της Ντέρμπι

Η Μασκότ της Ντέρμπι είναι το κριάρι ο Ράμι ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην ομάδα καθώς εμψυχώνει τους οπαδούς και τους παίκτες στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες τιμές.Επίσης έχει καλές σχέσεις και με τον Μεγαλοβρετανικό Στρατό.Στα ημίχρονα μπαίνει μέσα στο γήπεδο και βαράει πεναλντάκια στον οπαδό που θα διαλέξει.

Οι τίτλοι

Η Ντέρμπι Κάουντι έχει κατακτήσει 2 φορές την Πρέμιερ Λιγκ, 1 φορά το Κύπελλο Αγγλίας και 1 φορά το Τσάριτι Σιλντ.

Πρωταθλήματα Αγγλίας

* 1971-72
* 1974-75


Κύπελλα Αγγλίας

* 1946: Ντέρμπι Κάουντι - Τσάρλτον 4-1


Τσάριτι Σίλντ

1975: Ντέρμπι Κάουντι - Γουέστ Χαμ 2-0

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License