Σ.Σ.Κ. Νάπολι



Η Καρλάιλ Γιουνάιτεντ ( Carlisle United F.C.) είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος του Αγγλικού Πρωταθλήματος Φούτμπολ Λιγκ Ουάν.

Ιστορία

Η Καρλάιλ ιδρύθηκε το 1904 και η έδρα της είναι στo Καρλάιλ της Κάμπρια. Στις 17 Μαίου του 1904 έκαναν μια συγκέντρωση για την αλλαγή της ομάδας. Ετσι την ονόμασαν Καρλάιλ Γιουνάιτεντ όπου έχει αυτό το όνομα μέχρι και σήμερα.Αργότερα έχτισαν το γήπεδο της το Μπρουντόν Πάρκ Στάντιουμ.Η Καρλάιλ άρχισε την καριέρα της στην Τρίτη Κατηγορία(σήμερα Λιγκ Ουάν) της Αγγλίας το 1928.Νίκησαν την Άκρινγκτον με 3-2.Εκεί παρέμειναν μέχρι το 1958 όπου και έπεσαν στην Τέταρτη Κατηγορία (Λιγκ Του). Εκεί παρέμειναν για 4 περίπου χρόνια όπου ανέβηκαν στην Τρίτη Κατηγορία (Λίγκ Ουάν) και το 1965 ανέβηκαν στην Δέυτερη Κατηγορία (Τσάμπιονσιπ).Ανέβηκαν στην Πρώτη Κατηγορία (Πρέμιερ Λίγκ) το 1975.Η Μεγαλύτερη νίκη της ομάδας ηταν ενάντια στην Εβερτον και στην Ντέρμπι Κάουντι.Το 1977 υποβιβάστηκε στην Δέυτερη Κατηγορία (Τσάμπιονσιπ).Το 1988 βγαίνει δέυτερη με 19 βαθμούς διαφορά απο την τότε Νιουπορτ Γιουνάιτεντ.Με αυτα και με αυτα φτάνουμε στο 2001 όπου βγαίνει τρίτη στην Λίγκ Ουάν και ανεβαίνει πάλι στην Τσάμπιονσιπ.Βγήκε 22η και υποβιβάστηκε.Ξανανέβηκε την επόμενη χρονιά βγαίνοντας 17η με 19 βαθμούς μακριά απο την ζώνη του υποβιβασμού.Ακολούθησαν τις επόμενη χρονιά βγαίνοντας 16η αλλα το 2003 υποβιβάστηκε .Απο τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται στην Λίγκ Ουάν.Τον Μάρτιο του 2010 πήγε στον τελικο του Τζόνστοουνς Λιγκ Καπ στο Γουέμπλει Στάντιουμ με αντίπαλο την Σάουθάμπντον ΦΚ χάνοντας με 4-1.

Έδρα Μπρόυντον Πάρκ Στάντιουμ
Πρόεδρος Άντριου Τζέκινς
Προπονητής Κρέγκ Αμποτ
Κατηγορία Φούτμπολ Λιγκ Ουάν
2009-2010 14η

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License