Μπαρνέτ



Η Μπαρνέτ ( Barnet F.C.) είναι μια αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας που εδρεύει στο Λονδίνο. Σήμερα η Μπαρνέτ αγωνίζεται στην League Two, την τέταρτη και χαμηλότερη επαγγελματική κατηγορία της Μεγάλης Βρετανίας. Η έδρα της είναι το Underhill Stadium. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ίαν Χέντον (παλαίμαχος παίκτης της Μπαρνέτ) και πρόεδρος της ομάδας είναι ο Άντονι Κλεάνθους. Τα χρώματα της ομάδας είναι το πορτοκαλί και το μαύρο.

Ιστορία

Η Μπαρνέτ ιδρύθηκε το 1888 ύστερα από την ένωση δύο ποδοσφαιρικών ομάδων, της New Barnet FC και της Woodville FC. Έγινε μέλος του πρωταθλήματος του Βόρειου Λονδίνου το 1892. Το 1912 έγιναν μέλη της Athenian League, ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Μεγάλης Βρετανίας. Ήταν μέλη της εώς το 1965, όπου ο σύλλογος έγινε ημιεπαγγελματικός. Την περίοδο 1971-1972 η Μπαρνέτ έφτασε εώς τον τελικό του FA Trophy, του κυπέλου δηλαδή για τους ημιεπαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς συλλόγους της Αγγλίας με μόλις 15 παίκτες στο ρόστερ τους, χάνοντας όμως από τους Stafford Rangers με 3-0. Το 1991, όμως, ο σύλλογος έγινε επαγγελματικός, καθώς έγινε μέλος της Football League, δηλαδή της ομοσπονδίας για τις χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες. Η Μπαρνέτ αγωνίστηκε εκείνη τη σεζόν στην League Two, όπου εκεί κατάφερε να φτάσει εώς τα πλέι-οφ για την άνοδο στην League One, χάνοντας όμως από την Blackpool. Την περίοδο 1992-1993, όμως, η Μπαρνέτ υποβιβάστηκε στην Conference League, το πρωτάθλημα δηλαδή για ημιεπαγγελματικές ομάδες. Τελικά, το 2005 η ομάδα ανέβηκε ξανά στην League Two, όπου και παραμένει εκεί εώς και σήμερα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Η επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρνέτ

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License