- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Η Τζοάνα Κρούπα ή Γιοάνα Κρούπα (Joanna Krupa, η ορθή πολωνική προφορά είναι: Γιοάνα Κρούπα, 23 Απριλίου 1979) είναι Πολωνή ηθοποιός και μοντέλο.

Joanna Krupa Benchwarmer 2008

Η Τζοάνα Κρούπα γεννήθηκε στις 23 Απριλίου του 1979 στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Μεγάλωσε στο Σικάγο του Ιλλινόις, στις Η.Π.Α και τώρα μένει στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Έχει δύο μικρότερες αδελφές, τη Μάρθα (αγγλ. Martha) και την Καρλίνα (αγγλ. Carlina). Ο πατέρας της Στέβεν Κρούπα (αγγλ. Steven Krupa) είναι ξενοδόχος.
Σταδιοδρομία

Η Τζοάννα έχει κάνει εξώφυλλα σε πολλά περιοδικά, μεταξύ των οποίων τα FHM, Personal, Inside Sport, Stuff, Steppin Out, Teeze, και Maxim. Το αμερικανικό Playboy Ιουλίου του 2005 έχει ενα εκτενές φωτογραφικό αφιέρωμα στη Τζοάννα. Το περιοδικό Maxim την κατατάσσει 61η στη λίστα με τις 100 πιο "καυτές" παρουσίες του 2006. Εμφανίζεται επίσης στη σελίδα του περιοδικού με φωτογραφίες από τα Κορίτσια του Maxim. Το γερμανικό Maxim την ψήφισε φωτομοντέλο της χρονιάς για το έτος 2004/2005. Το περιοδικό GQ παρουσιάζει την Τζοάννα στο τέυχος Οκτωβρίου με τον υπότιτλο: "Τζοάνα Κρούπα - Η πιο σέξι γυναίκα στον κόσμο; Οι αποδείξεις εντός..."

Στη συνέντευξη της στο Playboy δήλωσε ότι είχε σχέση με τον ηθοποιό Τζένσεν Ακλς (αγγλ. Jensen Ackles) της τηλεοπτικής σειράς Smallville (ελλ. "Σούπερμαν - Τα Χρόνια της Νιότης"). Απο το 2006 πιθανολογείτε ότι δεν είναι πλέον μαζί, εντούτοις δεν έχει αποδειχθεί. Ο Τζένσεν πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά Supernatural. Συμμετείχε ακόμα στην τηλεοπτική εκπομπή The Man Show σαν χορεύτρια, για σύντομο χρονικό διάστημα. Αργότερα δήλωσε ότι ήταν μεν διασκεδαστικό, άλλα στην ουσία ήταν απλά χάσιμο χρόνου.
Φιλμογραφία

Skinner Box (2006) Samantha
Ripple Effect (2006) Victoria
The Dog Problem (2006) Taffy
Scary Movie 4 (2006)
CSI: Crime Scene Investigation (2006)
Max Havoc: Curse of the Dragon (2004) Jane
Las Vegas (2004) Nicole
The Man Show (1999) Juggy Dancer (2002-2003)
Planet of the Apes (2001) Friend at Leo's Party
The X Show (2001) Model
Son of the Beach (2000)
ER (1994) (δεν αναφέρεται στους τίτλους)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Τζοάνα Κρούπα στην IMDb
Επίσημη ιστοσελίδα

Πολωνοί

Εγκυκλοπαίδεια Πολωνίας

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News