Ρόμπι Γουίλιαμς


Ο Ρόμπερτ "Ρόμπι" Γουίλιαμς (Robbie Williams) είναι άγγλος τραγουδιστής στα είδη μουσικής του Πόπ, Ρόκ και Ντάνς. Γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1974 στο Στάνφορντσάιρ της Αγγλίας. Οι ιδιότητες του είναι ηθοποιός, συνθέτης, τραγουδιστής και μουσικός. Είναι επίσης μέλος του γκρούπ Take That και απο εκεί άρχισε την καριέρα του. Το 1995 φέυγει απο το γκρούπ κάνοντας σόλο καριέρα, κάτι που άξιζε επειδή είναι γνωστός παγκοσμίως. Στις 15 Ιουλίου 2010 ανακοίνωσε πως ξαναμπαίνει στο γκρούπ των Take That, και ότι τον Νοέμβριο θα βγεί ο καινούργιος τους δίσκος.

Το πρώτο του άλμπουμ ήταν το 1997 με τον τίτλο Life Thru a Lens απο την εταιρία δισκογραφίας EMI. Εγινε γνωστός για το τραγούδι Angels όπου τότε ακουγόταν πολύ καιρό. Άλλα τραγούδια που τον έκαναν γνωστό είναι τα Old Before I Die, South of the Border. Επίσης ο Γουίλιαμς έγινε γνωστός για το δεύτερο του άλμπουμ του, το I have Been Expecting you που βγήκε το 1998. Το τραγούδι που ακουγόταν τότε ήταν το Millenium. Το τρίτο και το τέταρτο άλμπουμ βγήκαν το 2000 με τον τίτλο Sing When you are Winning και το 2001 με τον τίτλο Swing When you are Winning.

Καριέρα

1974-1989

Ο Ρόμπιν γεννήθηκε στην Αγγλία και έχει μια αδερφή που είναι μεγαλύτερη απο αυτόν, την Σάλι. Ο Ρόμπι σπούδασε στο Mill Hill Primary ύστερα αφοσιώθηκε στην καθολική σχολή και συμμετείχε στην σχολή χορού. Αργότερα, έγινε ποδοσφαιριστής του Πόρτ Βέιλ αλλά μετά απο έναν άσχημο τραυματισμό τα παράτησε. Μετά, μπήκε σαν μέλος στο γκρούπ των Take That.

1990-1995

Το 1990 ο τότε 16χρόνος Ρόμπερτ εντάχθηκε στο γκρούπ των Take That όπου παρέμεινε μέχρι το 1995. Συμμετείχε σε σπουδαία τραγούδια όπως το Could It Be Magic , I Found Heaven και Everything Changes.

Τον Ιούλιο του 1995 αποκαλύφθηκε πως Ο Ρόμπερτ ήταν μπλεγμένος με τα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να τον διώξουν απο την ομάδα. Απο εκεί και μετά, ο Ρόμπι άρχισε δικιά του καριέρα. Ωστόσο, η Take That, διαλύθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1996, δηλαδή την ημέρα των γενεθλίων του Ρόμπι που συμπλήρωνε τα 22 του χρόνια. Μετά, την φυγή του απο την Take That, ο Ρόμπι, τον Ιούλιο του 1996 πήγε να υπογράψει με την BMG, αλλά υπέγραψε με την Chrysalis Records.

1996-1998

Τελικά, μετά την φυγή του απο την Take That, ο Ρόμπιν συνεργάστηκε με τον Τζόρτζ Μάικλ τραγουδώντας το Freedom όπου επιλέχτηκε ώς το νούμερο 2 στο UK Charts.

Τον Σεπτέμβριο του 1997 βγάζει το τραγούδι Life Thru a Lens όπου επιλέχτηκε ως το νούμερο 11 στο UK Charts. Αργότερα, έβγαλε άλλο ένα CD με τον τίτλο South of the Border το οπόιο ακυρώθηκε λόγω πολλών αντιδράσεων. Μετά, συνέχησε με διάφορες εμφανίσεις σε εκπομπές αλλά και περιοδικά, με αποτέλεσμα να γίνει ένας απο τους καλύτερους τραγουδιστές στην Μεγάλη Βρετανία. Αργότερα, έβγαλε τον δίσκο που τον έκανε ακόμα πιο διάσημο, τον δίσκο με τον τίτλο Angels. Το 1998 έβγαλε άλλον έναν δίσκο με τίτλο Millenium με μουσική του Τζον Μπάρι. Ο συγκεκριμένος δίσκος έφτασε τις 400.000. Μάλιστα, ακούστηκε πολλές φορές στην Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη. Επίσης, ένα απο τα τραγούδια που έβγαλε, συγκεκριμένα το Its Only Us ήταν το επίσημο τραγούδι του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού FIFA 2000. Στα τέλη του 1998 Ο Ρόμπι άρχισε ένα ευρωπαικό Tour με το οποιο αποχαιρέτησε την χρονιά.

1999-2001

Το 1999 υπέγραψε με την Capitol Records, που ανήκει στην διάσημη επειχήρηση της EMI. Τον Ιούλιο του 1999 κυκλοφόρησε ένα ακόμα άλμπουμ του, με τίτλο The Ego has Landed που κυκλοφόρησε σε Αμερική και Καναδά. Το άλμπουμ αυτό, εκλέχτηκε ώς το νούμερο 63 στα τραγούδια της εβδομάδας στις Η.Π.Α και ως το νούμερο 17 στον Καναδα. Η Κάπιτολ αποφάσισε να βγάλει ένα τραγούδι ειδικά για τον Γουίλιαμς. Αυτό ήταν μια μπαλάντα με το όνομα Angels και εκλέχτηκε ώς το νούμερο 53 στην Αμερική, ξεπερνώντας την επιτυχία του Millenium. Τον Αυγουστό του 2000, έβγαλε άλλο ένα άλμπουμ. Το Sing when you are Winning οπού κυκλοφόρησε και έγινε παγκόσμιο φαινόμενο σε χώρες όπως η Ιταλία, η Νέα Ζηλανδία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Αυστρία και η Αυστραλία. Αργότερα, κυκλοφόρησε ένα single με την Κίλι Μονόνγκ με τίτλο Kids το οπόιο ήταν γραμμένο απο την Κίλι.


Στα μέσα του 2001 κυκλοφόρησε το The Road to Mantalay που ήταν 91 εβδομάδες συνεχόμενα στα Μεγαλοβρετανικά Τσάρτς Σόου, αφού πούλησε δίσκους πάνω των 2.400.000. Το Mack the Knife ήταν αλλο ένα Cd, που παρέμεινε για 57 συνεχόμενες εβδομάδες στα Τσάρτς Σόου.

Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε ένα DVD που ήταν ειδικά αφιερωμένο στον Ρόμπι με τιτλο: 'Robbie Williams Live at the Albert Hall.

2002-2005

To 2002 η μεγαλύτερη στιγμή του Ρόμπι, έφτασε. Υπέγραψε συμβόλαιο με την EMI παίρνοντας 80.000.000 τον χρόνο.

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License