- Art Gallery -

 

.

H Τζινέβρα Μόλι «Τζίνι» Oυέσλι (Ginevra Molly "Ginny" Weasley) είναι φανταστικός χαρακτήρας της επιτυχημένης και δημοφιλούς σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Στα πρώτα βιβλία της σειράς ο ρόλος της Τζίνι είναι μικρός και σχετίζεται με το Χάρι κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι αδελφή του Ρον Oυέσλι, του καλύτερου φίλου του. Στο δεύτερο βιβλίο η Ρόουλινγκ την παρουσιάζει να έχει μεγάλη αδυναμία στο Χάρι. Καθώς η σειρά προχωρά, ο ρόλος της Τζίνι μεγαλώνει σημαντικά, ο χαρακτήρας της εξελίσσεται και τελικά την βλέπουμε να συμμετέχει ενεργά σε μερικές από τις περιπέτειες του Χάρι.

Η Τζίνι είναι το μικρότερο από τα εφτά παιδιά της οικογένειας Ουέσλι και το μόνο κορίτσι για αρκετές γενεές. Στα βιβλία περιγράφεται να έχει μικρό ανάστημα, μακριά κόκκινα μαλλιά και ανοιχτόχρωμα καφέ μάτια, το ίδιο χρώμα με αυτό της μητέρας της, Μόλι. Σε μια από τις συνεντεύξεις της η Ρόουλινγκ ανέφερε ότι η η Τζίνι έχει δυναμική προσωπικότητα. Είναι ένας από τους λίγους χαρακτήρες στην σειρά, και η μόνη από την οικογένεια Ουέσλι, που λέει το όνομα του Βολντεμορτ χωρίς φόβο.

Στην προσωπική ιστοσελίδα της Ρόουλινγκ φαίνεται ότι τα γενέθλια της Τζίνι είναι στις 11 Αυγούστου του 1981.

Η Τζίνι,πάντα έκανε κολλητή παρέα με την Ερμιόνη Γκρέιντζερ(την καλύτερη φίλη του Ρον και του Χάρι), αλλά δεν έκανε παρέα με τα άλλα δυο αγόρια γιατί ήταν τσιμπημένη με το Χάρι και αισθανόταν άσχημα όταν βρίσκονταν μαζί του, με αποτέλεσμα να μην του πολυμιλάει. Στο 1ο έτος της στη σχολή, καταλάθος μαζί με τα βιβλία της πήρε και το ημερολόγιο του Άντον Μόρβολ Χερτ(Βόλντεμορτ)ο οποίος τη εκμεταλεύτηκε για να ξαναποκτήσει τις δυνάμεις του. Όμως δεν τα κατάφερε γιατί ο Χάρι την έσωσε και κατέστρεψε το ημερολόγιο. Στο 3ο της έτος στο Χόγκουαρτς(ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη ήταν στο 4ο, είχαν ένα χρόνο διαφορά),τα έφτιαξε με τον Μάικλ Κόρνερ από το Ράβενκλοου και έβλεπε το Χάρι μόνο σα φίλο. Στο 4ο έτος της, μαζί με την Λούνα Λάβγκουντ και τον Νέβιλ Λονγκμπότομ, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο και έγιναν κολλητοί με τους τρεις πρωταγωνιστές. Την ίδια χρονιά, ο Χάρι τιμωρήθηκε κι έτσι δεν έπαιξε στον τελικό κουίντιτς(σε θέση ανιχνευτή). Την θέση του πήρε η Τζίνι, η οποία προς έκπληξη όλων, ήταν τόσο καλή ανιχνευτής όσο και ο Χάρι και κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι, ο Χάρι, λόγο ότι είναι κολλητός με τον αδερφό της Τζίνι(τον Ρον), πηγαίνει για διακοπές στο σπίτι τους, το Μπάροου.Ο Χάρι αρχίζει να αναπτύσσει ερωτικά συναισθήματα για την Τζίνι,όμως εκείνη δεν καταλαβαίνει τίποτα και του φέρεται σαν μια καλή φίλη. Άλλωστε, εκείνη την εποχή τα είχε με τον Ντιν Τόμας. Αυτή τη χρονιά στο Χόγκουαρτς, η Τζίνι χωρίζει με τον Ντιν Τόμας προς μεγάλη χαρά του Χάρι. Ο Χάρι τιμωρίται ξανά και δεν παίζει στον τελικό.Η Τζίνι ξανακερδίζει το κύπελλο κουίντιτς και όπως της αξίζει, όλοι την θεωρούν άριστη παίχτρια. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Γκρίφιντορ για τη νίκη τους στον αγώνα, ο Χάρι, μη μπορώντας να κρύψει τα αισθήματά του για την Τζίνι, την φιλά μπροστά σε όλους κι εκείνη ανταποδίδει θερμά, ξεκινώντας έτσι τη σχέση τους. Αναγκάζονται για ένα διάστημα να μείνουν χώρια ο ένας από τον άλλο, επειδή ο Χάρι έχει αποστολή να βρει τους πεμπτουσιωτές του Βόλντεμορτ και να τους καταστρέψει. Στην μάχη του Χόγκουαρτς έναντι των θανατοφάγων και του Βόλντεμορτ, η Τζίνι συμμετέχει ενεργά και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. 19 χρόνια μετά ,η Τζίνι είναι παντρεμένη με το Χάρι και έχουν 3 παιδιά:τον 13χρονο Τζέιμς, τον 11χρονο Άλμπους-Σέβερους και την 9χρονη Λίλι. Στην αρχή έπαιζε σε μια ομάδα κουίντιτς και ήταν πολύ επιτυχημένη, αλλά έφυγε από την ομάδα για να κάνει οικογένεια με το Χάρι. Μετά έγινε αθλητική αρχισυντάκτρια κουίντιτς στον Ημερήσιο Προφήτη και έγινε εξαιρετικά ακόμα πιο πολύ επιτυχημένη και φυσικά ευτυχισμένη με την καριέρα και την οικογένειά της!!!

Η σειρά Χάρι Πότερ της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
Βιβλία
Φιλοσοφική Λίθος · Κάμαρα με τα Μυστικά · Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν · Κύπελλο της Φωτιάς · Τάγμα του Φοίνικα · Ημίαιμος Πρίγκιψ · Κλήροι του Θανάτου
Ταινίες
Φιλοσοφική Λίθος (2001) · Κάμαρα με τα Μυστικά (2002) · Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν (2004) · Κύπελλο της Φωτιάς (2005) · Τάγμα του Φοίνικα (2007) · Ημίαιμος Πρίγκιψ (2009) · Κλήροι του Θανάτου (2010-11)
Χαρακτήρες
Χάρι Πότερ · Ρον Oυέσλι · Ερμιόνη Γκρέιντζερ · Λόρδος Βόλντεμορτ · Άλμπους Ντάμπλντορ · Σέβερους Σνέιπ · Ρούμπεους Χάγκριντ · Θανατοφάγοι · Σείριος Μπλακ · Τζίνι Oυέσλι · Λούνα Λάβγκουντ · Παράφρονες
Κόσμος του Χάρι Πότερ
Τοποθεσίες · Μαγκλ · Διάσημοι μάγοι και μάγισσες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License