ART

 

.

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος "Ποσειδών" Καμινίων Λήμνου ιδρύθηκε το 1982 και έχει ποδοσφαιρικό και πολιτιστικό τμήμα.

Ιστορία

Από το 1965 στα Καμίνια Λήμνου υπήρχε μια ανεπίσημη ποδοσφαιρική ομάδα με το όνομα "Ποσειδών", την οποία είχαν συστήσει οι έφηβοι του χωριού και τα καλοκαίρια έπαιζαν με τις ομάδες των γειτονικών χωριών.

Το 1982 ιδρύθηκε επίσημα ο Αθλητικός Όμιλος "Ποσειδών", ο οποίος το 1984 άλλαξε τον τίτλο σε Μ.Ε.Α.Σ. Ποσειδών, ώστε να συμπεριλάβει και το πολιτιστικό τμήμα. Ο σύλλογος έχει ως σύμβολο την τρίαινα και χρώματα το κόκκινο και το μπλε.
Η ποδοσφαιρική ομάδα
1987: Πρωταθλητής Γ΄ κατηγορίας Λήμνου.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Ποσειδώνα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Λέσβου (όμιλος Λήμνου) από το 1985 ως το 2003. Το 1986-87 αναδείχθηκε Πρωταθλητής Γ΄ κατηγορίας και ανέβηκε στη Β΄. Αυτός είναι ο μοναδικός τίτλος της ιστορίας του. Την επόμενη χρονιά υποβιβάστηκε αλλά από το 1989 επανήλθε στη Β΄ λόγω αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και κατάργησης της Γ΄ κατηγορίας.

Ως το 2003 που συμμετείχε στο πρωτάθλημα είχε αξιοπρεπή παρουσία και συνήθως καταλάμβανε μεσαίες θέσεις (4η ως 5η). Την περίοδο 2002-03 τερμάτισε προτελευταίος (7ος) αλλά κέρδισε τη συμπάθεια του αθλητικού τύπου για το φιλότιμο των νεαρών παικτών του. Στη συνέχεια αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα λόγω έλλειψης ποδοσφαιριστών.
Στέλιος Τσολακούδης

Από τον Ποσειδώνα ξεκίνησε την καριέρα του ο Στέλιος Τσολακούδης (γεν. 13/11/1991), ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στην Αθήνα, στις ακαδημίες του ΠΑΟ. Συνέχισε στον Ιωνικό, με τον οποίο αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική τις σεζόν 2008-09 και 2009-10 και τον Ιανουάριο του 2010 μεταγράφηκε στην Α.Ε.Λ. Καλλονής Λέσβου, ομάδα Δ΄ Εθνικής. Έχει ύψος 1,93 μ. και αγωνίζεται ως δεξί μπακ και μέσος.[1]

Χρονιές Σύλλογος Συμμετοχές Γκολ
έφηβος Ποσειδών Καμινίων
έφηβος Παναθηναϊκός
ως 2007 Αργοναύτες Μύρινας
2008-09 (β΄) Ιωνικός Νικαίας 2 0
2009-10 (α΄) Ιωνικός Νικαίας 6 (+ 2 κύπ.) 0
2009-10 (β΄) Α.Σ. Αχιλλέας Καμαρών
2010-11 Ιεράπετρα FC (Αναγέννηση Ιερ.)

↑ Ποδόσφαιρο - Αθλητικά

Το πολιτιστικό τμήμα

Σκοπός του πολιτιστικού τμήματος είναι η αναβίωση παλαιών εθίμων, η εκμάθηση παραδοσιακών χορών, δημιουργία βιβλιοθήκης και γενικά η συσπείρωση της νεολαίας στο στέκι του.

Η κεντρικότερη εκδήλωση του συλλόγου είναι τα Ποσειδώνια, που ξεκίνησαν το 1983 και γίνονται σχεδόν κάθε καλοκαίρι τον Αύγουστο. Περιλαμβάνουν αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως αγώνα ανωμάλου δρόμου όλων των κατηγοριών (ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων και παλαιμάχων), χοροεσπερίδα με το χορευτικό τμήμα του συλλόγου και θεατρική παράσταση από το θεατρικό τμήμα στο θέατρο του σχολείου.

Πηγές
Πύλη Ποδόσφαιρο

Θ. Μπελίτσου, "Τα Καμίνια της Λήμνου".

Αθλητισμός, Εγκυκλοπαίδεια

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License