ART

 

.

O Καμπανιακός Μ.Φ.Α.Ο.[1] είναι αθλητικό σωματείο με έδρα τη Χαλάστρα του νομού Θεσσαλονίκης. Διαθέτει ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της ΕΠΣ Μακεδονίας. Στο παρελθόν διέθεται και τμήμα πετοσφάιρισης το οποίο είναι ανενεργό.[2]

Η ποδοσφαιρική ομάδα διεξάγει τους εντός έδρας αγώνες της στο γήπεδο του Καμπανιακού. Αυτό το διάστημα αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία.


Ιστορία

Ο «Καμπανιακός Μ.Φ.Α.Ο.»[3] ιδρύθηκε επίσημα το 1947.[4][5] Την περίοδο 1975–76 αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική, ενώ την επόμενη περίοδο 1976–77 υποβιβάστηκε. Την ίδια περίοδο, στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, ήρθε αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο απέσπασε ισοπαλία 1–1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα δεχόμενος τέρμα στο 90ο λεπτό, χάνοντας τελικά στα πέναλτι με 3–1.
Ποδοσφαιριστές

Αρκετοί παίκτες του Καμπανιακού, αγωνίστηκαν μετέπειτα σε κορυφαίους συλλόγους των ανώτερων κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφάιρου, κάποιοι εκ των οποίων στην Α΄ Εθνική κατηγορία.

Ορισμένοι από τους ποιο αξιοσημείωτους ποδοσαιριστές είναι οι Γ. Νασιόπουλος, Φ. Κηπουρός, Ν. Ζαπρόπουλος, Ν. Τσίμπος, Ι. Ζαπρόπουλος, Χρ. Κελπέκης, Γ. Σίσκος, Στ. Στ. Βαγγελόπουλος, Μαντζιούνης, Στ. Χαχούδης, Ν. Τσιαβδάρης, Κ. Σιαντρόπουλος και Γ. Λαγκώνας.
Τμήματα υποδομής

Εδώ και πολλά χρόνια συνεργάζεται με τις Ελπίδες Χαλάστρας, την άλλη ομάδα της κωμόπολης και λειτουργούνε μαζί τμήματα υποδομής σε όλες τις ηλικίες. Συγκεκριμένα διατηρούν τμήματα μπαμπίνι, προτζούνιορ. τζούνιορ, προπαίδων, παίδων και νέων και αναδεικνύουν κάθε χρόνο πολλούς ποδοσφαιριστές.
Τμήμα πετοσφάιρισης

Στο παρελθόν ο σύλλογος διέθεται και τμήμα πετοσφάιρισης. Σήμερα είναι ανενεργό.[2]

Ένα άλλο σωματείο πετοσφαίρισης με παρόμοια ονομασία που ιδρύθηκε το 2012, ο Α.Σ. Καμπανιακός, δραστηριοποιείται στην περιοχή.[2]
Παραπομπές

Ανακοίνωση ΕΠΟ (9/9/2015) epo.gr
Tα Σωματεία της ΕΠΕΣΘ epesth.gr
ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΙΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ 2010-2011 epo.gr
Καμπανιακός onsports.gr

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Καμπανιακός:Πριν την σέντρα kampaniasports.gr

Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Πύλη Ποδόσφαιρο

Επίσημη ιστοσελίδα

Αθλητισμός, Εγκυκλοπαίδεια

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License