ART

 

.


Ο ΑΣ Δραπετσώνας ιδρύθηκε το 1929 κατά βάση από εργαζόμενους στην Εταιρεία Λιπασμάτων, έτσι το αρχικό όνομα που επιλέχθηκε και διατηρήθηκε ως το 1959 ήταν Ήφαιστος Δραπετσώνας. Τη συγκεκριμένη χρονιά ο σύλλογος απέκτησε επίσημη μορφή με την εγγραφή στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά και την αλλαγή της ονομασίας σε ΑΕ Δραπετσώνα ενώ το 1967 επήλθε η οριστική μετονομασία σε ΑΣ Δραπετσώνα.

Από το 1959 μετέχει στα επίσημα πρωταθλήματα του Πειραιά, αν και χωρίς ιδιαίτερες διακρίσεις μέχρι το 1968 οπότε αρχίζει η σταδιακή άνοδος. Το 1978 ο ΑΣ Δραπετσώνας πέτυχε την άνοδο του στη Β΄ Εθνική κερδίζοντας σε αγώνα μπαράζ το Κορωπί. Στα εθνικά σαλόνια διατηρήθηκε μόνο για μια σαιζόν αλλά στη συνέχεια βρέθηκε αρκετές φορές στη Δ’ Εθνική, όμως από το 1994 και μετά έχει περιοριστεί στα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά. Πάντως οι κόκκινοι διατηρούν πλήρες σύστημα Ακαδημιών που περιλαμβάνουν τμήματα Εφηβικού, Παιδικού, Junior και Παμπαιδικού.


Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Πύλη Ποδόσφαιρο

[1]

Αθλητισμός, Εγκυκλοπαίδεια

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License