- Art Gallery -

 

.

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Φωστήρ ιδρύθηκε το 1926 στην τότε περιοχή των Νέων Σφαγείων - περιοχή όπου είχε κατασκευάσει σφαγεία ο Εμμανουήλ Μπενάκης - στον κατοπινό Δήμο Ταύρου, από τους κατοίκους της περιοχής, που ήταν στην πλειοψηφία τους μικρασιάτες πρόσφυγες.

Ίδρυση - τα πρώτα χρόνια

Το 1926 νεαροί ποδοσφαιρόφιλοι πρόσφυγες της περιοχής των Νέων Σφαγείων αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα ποδοσφαιρικό σωματείο. Μεταξύ άλλων ήταν οι: Γ. Βάβουλας, Θ. Βαφειάδης, Χ. Βαφειάδης, Ι. Μαυρόπουλος, Κ. Μαυρόπουλος, Παναγ.Παπαδόπουλος, Γ. Αξαρλής, Στ. Μοσχίδης, Χρ. Χατζόπουλος, Γ. Ζαρίφης κ.ά. Γενικός αρχηγός και κινητήριος μοχλός του συλλόγου υπήρξε ο Γ. Βάβουλας, στον οποίο οφείλεται η ραγδαία ανάπτυξή του και η καθιερώσή του ως βασικού αθλητικού σωματείου της συνοικίας. Εμπνευστής του ονόματος της ομάδας ήταν Χρ. Χατζόπουλος από την Κωνσταντινούπολη. Ίσως εμπνεύστηκε το όνομα, από την ομώνυμη ομάδα Φωστήρ που υπήρχε στην Πόλη τη σεζόν 1923-24.[1] Χρώματα του συλλόγου ορίστηκαν το κίτρινο και το μαύρο, που ήταν τα χρώματα του Βυζαντίου. Αρχικό έμβλημα του συλλόγου ήταν ο φοίνικας που αργότερα καταργήθηκε, διότι συνδέθηκε με τη χούντα του 1967.

Ο πρώτος αγώνας του συλλόγου που αναφέρεται έγινε στις 30 Ιανουαρίου 1927 με αντίπαλο τον Ατρόμητο Νεαπόλεως (Εξαρχείων) και έληξε 2-2. Αναφέρεται σχετικά:

"Εις το παρά τα Σφαγεία γήπεδον συνηντήθησαν αι ομάδες Ατρόμητος (Νεαπόλεως) και Φωστήρ (Σφαγείων). Μετά ένα ωραίον αγώνα ανεδείχθησαν ισόπαλοι με τέρματα 2-2. Εκ του Ατρομήτου διεκρίθησαν οι παίκται: κ. Τζονάκης, Καμπουρόπουλος, Γ. Αγγελάτος και Α. Μελανίτης εκ δε του Φωστήρος οι Βάφουλας και Μαρκόπουλος." [2]

Αρχικά δεν υπήρχε Δ.Σ., οι παίκτες αποτελούσαν και τη διοίκηση. Αργότερα δημιουργήθηκε Δ.Σ. και πρώτος πρόεδρος διετέλεσε ο Χαρ. Βαφειάδης από το 1927 ως τον Ιανουάριο του 1930. Επί των ημερών του ο σύλλογος έγινε μέλος της Ε.Π.Σ. Αθηνών και τη σεζόν 1930-31 συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Αθηνών. Την εποχή αυτή είχε περίπου 150 μέλη. Τον Βαφειάδη διαδέχτηκε στην προεδρία του συλλόγου ο Φ. Κατσίνας.

Ως το 1930 έδινε μόνο φιλικά παιχνίδια. Την πρώτη ομάδα του Φωστήρα, η οποία διατηρήθηκε σχεδόν η ίδια ως το 1930, αποτέλεσαν οι ποδοσφαιριστές: Σ. Λαδονικόλας, Ζαρίδης, Ι. Μαυρόπουλος, Οδ. Χριστοφίδης, Θ. Βαφειάδης, Γ. Αξαρλής, Σ. Ξανθόπουλος, Π. Παπαδόπουλος, Σ. Μοσχίδης, Θ. Βαφειάδης, Χαλβάς, Σαριγκούλης, Σ. Διαμαντόπουλος, Κ. Μαυρόπουλος, Γ. Περιβολαράκης.[3] Το 1930 είχε προπονητή τον Πασχαλίδη.

Η ομάδα αυτή σταδιακά δημιούργησε σπουδαία φήμη καθώς ως το 1930 παρέμεινε αήττητη σε αγώνες με ανεπίσημους συλλόγους. Άρχισε να προσκαλείται και σε κοντινές περιοχές, όπως στη Χαλκίδα (όπου νίκησε τον πρωταθλητή της πόλης Ολυμπιακό με 4-3), στη Σαλαμίνα (όπου συνέτριψε την τοπική Ένωση Σαλαμίνας με 5-0) κ.ά. Το 1928 τερμάτισε στη 2η θέση σε τουρνουά ανεξαρτήτων μεταξύ 24 σωματείων. Ως το καλοκαίρι του 1930 που εντάχθηκε στην ΕΠΣΑ είχε πετύχει 32 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόνο μία ήττα και είχε διαφορά 119-26 γκολ. Σε ορισμένες νίκες του πέτυχε εντυπωσιακά σκόρ, όπως με: Δόξα Κουκακίου 6-0, Εθνικό Κολωνού 6-3, Ακρίτες Δραπετσώνας 4-0, Πέρα Κλουμπ 5-0, Νίκη Πλάκας 6-3, Ένωση Πετραλώνων 3-0, Ένωση Χαλκηδόνας 4-1, Β΄ Απόλλωνα Αθηνών 3-1, Ένωση Νεαπόλεως 10-0, Ένωση Φιλαδέλφειας 5-0, Ένωση Θησείου 4-0, Νέος Αστήρ Περιστερίου 3-0 κλπ.

Η Αθλητική Ένωση Νέων Σφαγείων: Βασικός ανταγωνιστής του Φωστήρα στη συνοικία ήταν η "Αθλητική Ένωση Νέων Ν. Σφαγείων" (Α.Ε.Ν.), από την οποία γνώρισε την πρώτη του ήττα το 1930 με 1-2, δεδομένου ότι ως τότε ήταν αήττητος. Η Α.Ε.Ν. ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1929 από τους αδερφούς Στέφανο, Νικόλαο και Παναγή Κρυσταλλίδη, τον Αντ. Αντωνιάδη και τον Ελευθ. Ιατρέλλη. Αμέσως δημιούργησε δικό της γήπεδο κανονικών διαστάσεων και άρχισε να δίνει αγώνες με άλλα ανεπίσημα σωματεία. Τη σεζόν 1929-30 πέτυχε 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες. Πιο εντυπωσιακή ήταν η νίκη της επί του Φωστήρα που ήταν αήττητος επί τρία χρόνια. Στη βασική ομάδα της ΑΕΝ αγωνίζονταν οι Γ. Ζαρίφης (τερμ.), Κ. Μπακετατζής, Αλ. Καλαφάτης (οπισθ.), Ν. Λαζαράτος, Αντ. Πουλούδης, Ευάγγ. Φουρνάκης (μέσοι), Μ. Κρυσταλλίδης, Ν. Ελευθεριάδης, Ν. Βουτσάς, Ι. Σεραφειμίδης, Στυλ. Θράβαλος (κυνηγοί).[4]

Άλλα τμήματα

Την πρώτη αυτή περίοδο διατηρούσε επίσης τα εξής αθλητικά τμήματα:

Πιγκ πονγκ δωματίου.
Ποδοσφαιρική ομάδα παίδων, τον λεγόμενο "Μικρό Φωστήρα".
Ομάδα βόλεϊ θηλέων, με τις: Διονυσία Αξαρλή, Κ. Κολλιοπούλου, Ελ. Σουγιαντζή, Ελ. Κουτούλη, Βαρ. Πανά και Ν. Βαφειάδου.
Ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών.
Τμήμα εκδρομών, με 200 περίπου μέλη.
Αθλητικό τμήμα (στίβου), το οποίο αντιμετώπιζε δυσκολίες καθώς δεν διέθετε οργανωμένο γυμναστήριο.

Στην ΕΠΣΑ - οι πρώτες επιτυχίες

Ο Φωστήρ εντάχθηκε στην Ε.Π.Σ. Αθηνών από τη σεζόν 1930-31. Στα προπολεμικά χρόνια έδινε αγώνες με τα άλλα ποδοσφαιρικά σωματεία των Αθηνών και από τη Γ΄ κατηγορία ανέβηκε στη Β΄ την τελευταία προπολεμική σεζόν 1940-41 που διακόπηκε λόγω του πολέμου. Άρχισε να δημιουργεί το θρύλο του στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όταν εντάχθηκε εξαρχής στην Α΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών, όπου αγωνίστηκε συνεχώς όλη τη δεκαετία 1950-1960 με επιτυχία, με αντιπάλους την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Απόλλωνα, τον Πανιώνιο, το Αιγάλεω, τον Αθηναϊκό, τον Ατρόμητο Περιστερίου κλπ.

Οι καλύτερες σεζόν του στην Α΄ ΕΠΣΑ ήταν:

1945-46: 4ος με 36 β. μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και το δευτεραθλητή Αστέρα και ένα βαθμό πίσω από τον τριταθλητή Παναθηναϊκό στο πιο συναρπαστικό ίσως πρωτάθλημα στην ιστορία της ΕΠΣΑ.
1948-49: 3ος με 36 β., πέντε πίσω από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και τρεις πίσω από τον Πανιώνιο.
1951-52: 4ος με 19 β.
1955-56: 2ος με 29 β. Ήταν η καλύτερη σεζόν στην ιστορία του. Προκρίθηκε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος 1955-56, όπου αγωνίστηκε στο Β΄ όμιλο (κεντρικό) και τερμάτισε 4ος.

Σημαντική παρουσία είχε και στο Κύπελλο Ελλάδος, όπου έφτασε τέσσερις φορές ως τα προημιτελικά:

1948-49: αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στον επαναληπτικό: 3-3, 1-4.
1952-53: αποκλείστηκε πάλι από τον Ολυμπιακό με 1-3.
1956-57: αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό με 1-2.
1957-58: αποκλείστηκε από τη Δόξα Δράμας με 1-3.

Ο "Φονεύς" των γιγάντων

Την πρώτη μεταπολεμική περίοδο στην ομάδα αγωνίζονταν οι: Σπύρος Γιαλαμπίδης, Τσισκάκης, Δημητσάνας, Πιλάτος, Χατζηγιάννης, Μανταλόπουλος, Μπέμπης, Νεοφύτου, Μυλωνάκης, Φαμπρίτσης, Καπαρατζιάν, Τσαλαβούτας, Ρουμελιώτης, Δημητσάνας, Μαργαρίτης Ι & ΙΙ, Κυπριώτης, Κατσιλιέρης, Ματσάγγος, Παυλίδης, Εξαπηχίδης, Μπόμποτας κ.ά. Εκείνη την εποχή κατόρθωσε να διατηρηθεί στην Α΄ κατηγορία, αφού νικούσε της μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος. Τότε ήταν που του δόθηκε το προσωνύμιο που διατηρεί ακόμα και σήμερα: "Φονεύς των γιγάντων". Την πρώτη αναφορά του προσωνυμίου αυτού έχουμε τον Ιούνιο του 1949, σε ένα ποίημα που απήγγειλε ο ειδικός γραμματέας του συλλόγου Μανίκας, στο αποχαιρετιστήριο γλέντι της σεζόν ενώπιον εβδομήντα και πλέον φίλων του συλλόγου:[5]

Ο Φωστήρ για όλους είναι λαμπρό στολίδι, θείο
είναι από τα πιο αρχαία με ιστορία σωματείο.
Στην αρχή δειλά εμπήκε μεσ' σε γήπεδα μεγάλα
και κατάπιε τόσες πίκρες και ακόμα τόσα άλλα.
Μα ποτέ δεν απελπίσθη κι' εξελίχθη τέλος πάντων
όπως όλοι ομολογήσαν σε Φονέα των γιγάντων.

O κυρ Παύλος μάλιστα συχνά αναφέρει την πρόταση "θα αναγεννηθώμεν εκ της τέφρας μας"
Στην Α΄ Εθνική

Στο πρώτο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, το 1959-60, δεν κατάφερε να πάρει μέρος. Αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική, πήρε το πρωτάθλημα του ομίλου του και κέρδισε την άνοδο.

Ακολούθησαν τρεις σεζόν στην Α΄ Εθνική. Τις δύο πρώτες (1960-61, 1961-62) τερμάτισε στην 9η θέση. Όμως, την τρίτη χρονιά (1962-63) υποβιβάστηκε.

Σύνθεση 1960-61: Αδαμίδης, Δημήτρης Αιδινιώτης, Αναστάσιος Ανδρέου, Αρσενιάδης, Βαγιάννης, Παναγιώτης Βεντούρης, Νίκος Βολίκας, Γεωργαλάς, Γιάκαλος, Γιώργος Δειμέζης, Καββαδίας, Καπάνταης, Χαράλαμπος Κενάνογλου, Αντώνης Κοντοπαντελής, Κρεμμύδας, Λιόλιος, Σωτήρης Λογοθέτης, Κώστας Μαστρογιαννόπουλος, Βαγγέλης Παυλίδης, Συρίγος, Μιχάλης Φραντζεσκάκης και Χαράλαμπος Χατζηδήμου.

Στην Α΄ Εθνική αγωνίστηκε ξανά τη σεζόν 1970-71. Παρέμεινε τέσσερις σεζόν αλλά κάθε χρόνο κινδύνευε με υποβιβασμό. Τερμάτιζε πάντα μεταξύ της 12ης και της 14ης θέσης. Τελικά το 1973-74 υποβιβάστηκε ξανά. Στο διάστημα που παρέμεινε στην Α΄ Εθνική συνέχισε να επιβεβαιώνει τη φήμη του ως "Φονέα των γιγάντων" νικώντας μεταξύ άλλων τον Ολυμπιακό με 3-1. Όμως, από τον Ολυμπιακό γνώρισε και την ήττα με το μεγαλύτερο σκορ που έχει σημειωθεί στην Α΄ Εθνική: 11-0! Την μεγαλύτερη νίκη του ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ την πέτυχε την περίοδο 1969-70 στη Β΄ Εθνική εναντίον της Θήβας με 10-0 με 7 γκολ του Ρεμούνδου!
Νεότερα χρόνια

Μετά το νέο υποβιβασμό η πορεία της ομάδας ήταν καθοδική. Αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στη Β΄ Εθνική. Έπειτα υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική, όπου αγωνίστηκε από το 1983-84 ως το 1986-87, στη Δ΄ Εθνική και κατέληξε να παίζει στην Α΄ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Τα τελευταία χρόνια έγινε μια προσπάθεια να ανεβεί σε ανώτερες κατηγορίες κι έφτασε ως τη Β΄ Εθνική. Ακολούθησαν νέοι υποβιβασμοί για οικονομικούς λόγους. Το καλοκαίρι του 2009 παρότι τερμάτισε 4ος την σεζόν 2008-2009, λόγω οικονομικών χρεών υποβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική. Τη σεζόν 2012-13 αγωνίζεται στο νότιο όμιλο της Φούτμπολ Λιγκ 2 (Γ΄ Εθνικής),.
Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος
[icon] Αυτή η ενότητα δεν τεκμηριώνεται επαρκώς (με παραπομπές).

Τη δεκαετία του '70 πέτυχε την καλύτερη διάκριση της ιστορίας του στο Κύπελλο Ελλάδος. Το 1976-77 με προπονητή τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ έφτασε ως τα ημιτελικά.

Στον α΄ γύρο απέκλεισε εκτός έδρας τον Πανδραμαϊκό με 1-0.
Στους 32 απέκλεισε τον ΟΦΗ με 2-1, με δύο γκολ του Κοτσάνου.
Στους 16 απέκλεισε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 με γκολ του Μπάκη και του Κοτσάνου.
Στον προημιτελικό απέκλεισε την Αναγέννηση Επανωμής εκτός έδρας με 3-2 στην παράταση, με γκολ των Γεωργιάδη, Μπάκη, Καρρά
Στον ημιτελικό αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ με 0-4 στην Τούμπα. Στο τέλος του αγώνα ο προπονητής του πολύ μεγάλου τότε ΠΑΟΚ Μπίλι Μπίνγκαμ και όλοι οι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου, με πρώτους τους Κούδα, Σαράφη, Φουντουκίδη, Αποστολίδη, Παρίδη, Φορτούλα, Γούναρη, Αναστασιάδη, Ασλανίδη, στάθηκαν μπροστά στη φυσούνα και καταχειροκρότησαν το Φωστήρα για το μεγάλο άθλο του να φθάσει στους 4 του Κυπέλλου.

Άλλες δυο φορές έφτασε ως τα προημιτελικά:

1975-76: απέκλεισε τον Απόλλωνα (0-0, 6-5 στα πένταλτι) και τη Δόξα (2-1) και αποκλείστηκε από την ΑΕΚ (0-1).
1978-79: απέκλεισε τον Ιωνικό (2-0), τη Ρόδο (2-1 στην παράταση) και τη Δόξα (0-0, 3-1 στα πέναλτι) και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό έπειτα από δύο αγώνες, αφού τον δυσκόλεψε πάρα πολύ, οδηγώντας το δεύτερο ματς στην παράταση στέλνοντας: 2-2 στο γήπεδο του Ταύρου και 2-3 στο Καραισκάκη στην παράταση. Προπονητή είχε τον Κώστα Λινοξυλάκη και πρόεδρο τον αείμνηστο Τάκη Κονδύλη.

Ποδοσφαιριστές

Παίκτες που έγραψαν ιστορία τόσο με την φανέλα του συλλόγου όσο και στα εθνικά συγκροτήματα που είχαν βασική συμμετοχή ήταν:

Γιώργος Δεϊμέζης: που έπαιζε ως τα 38 του χρόνια.
Παναγιώτης Βεντούρης
Χαράλαμπος Χατζηδήμου: πέτυχε το πρώτο γκόλ απευθείας από κτύπημα κόρνερ στην ιστορία τής Α΄ Εθνικής, την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος 1961-62, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 1961, στον τερματοφύλακα Τσίρο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον αγώνα Φωστήρας-Απόλλων Καλαμαριάς 5-1.
Γιάννης Νάτσης
Κώστας Ελευθεράκης:μεγάλη καριέρα σε Παναθηναϊκό και Εθνική ομάδα.
Δημήτρης Αιδινιώτης
Νίκος Βολίκας
Χαράλαμπος Χάντζος
Δημητρης Σιατούνης
Γεωργαλάς
Λιόλιος
Βαγγέλης Παυλίδης
Αντώνης Κοντοπαντελής (τερματοφύλακας)
Δρακόπουλος
Σταύρος Τσώχος: μετέπειτα δημοσιογράφος-αθλητικός συντάκτης.
Μιχάλης Φραντζεσκάκης
Στέφανος Γιούργας
Δημήτρης Γράφας
Νίκος Δροσόπουλος
Θανάσης Ρέλλης
Ντίνος Κατάνιας
Ζαχαρίας Αβαγιαννέλης
Ανδρέας Καρακίδης
Μιχάλης Συνανίδης
Καπίρης
Γιώργος Μέμος
Γιάννης Πανόπουλος
Δημήτρης Ρεμούνδος
Γιώργος Φακής
Βασίλης Δεσύλας
Στέφανος Τασόπουλος
Ρομπέρτος Γεωργιάδης
Θράσος Κοτσάνος
Μιχάλης Γεροθόδωρος
Κώστας Μπάκης
Χρήστος Πετρινιώτης

Αγωνιστική πορεία - Τίτλοι

Από το 1959 ως το 2004 ο Φωστήρας έχει αγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες ως εξής:

Α΄ Εθνική: 7 φορές (226 αγώνες: 61 νίκες - 60 ισοπαλίες - 105 ήττες, γκολ: 225-348).
Β΄ Εθνική: 18 φορές.
Γ΄ Εθνική: 8 φορές.
Δ΄ Εθνική: 12 φορές.
Καλύτερη θέση στην Α΄ Εθνική: 9η (1961-62)
Καλύτερη παρουσία στο Κύπελλο Ελλάδος: Ημιτελικά (1976-77).
Πρωταθλητής Β΄ Εθνικής: 1960, 1970
Πρωταθλητής Γ΄ Εθνικής: 2013
Πρωταθλητής Δ΄ Εθνικής: 1991, 2001, 2006, 2012
Κύπελλα Ε.Π.Σ. Αθηνών (3): 2006, 2007, 2012.

Γήπεδο

Έδρα του Φωστήρα αποτελεί το Γήπεδο "Σπύρος Γιαλαμπίδης" χωρητικότητας 4.000 θεατών (καθήμενων). Ανήκει στο Δήμο Ταύρου και βρίσκεται κοντά στις γραμμές του τρένου. Ονομάστηκε "Σπύρος Γιαλαμπίδης" προς τιμήν του παλιού διεθνή παίκτη του Φωστήρα.

Χτίστηκε το 1969 και το ρεκόρ θεατών είναι 11.000 στον αγώνα: "Φωστήρας - Ολυμπιακός" (1971). Διαθέτει τρεις ξύλινες λυόμενες κερκίδες, οι οποίες τοποθετήθηκαν το 2002, αντικαθιστώντας παλαιότερες αντίστοιχες. Παρά τη διαρρύθμισή του, που θυμίζει δεκαετία του '60, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με καθαρούς χώρους, μπουτίκ, καφετέρια και λέσχη της ομάδας.
Πηγές

"Φωστήρ Ν. Σφαγείων", εφ. "Βραδυνή", 23 και 24 Ιουλίου 1930.
Γ. Διακογιάννη, "Το Ποδόσφαιρο", εκδ. ΚΑΚΤΟΣ, 1978, σελ. 83.
"40 χρόνια ελληνικό ποδόσφαιρο και ΠΡΟΠΟ", ειδική έκδοση του Προπόραμα, 1999.
"Αθλητική Φωνή" της 27ης Νοεμβρίου 1961.

Παραπομπές

↑ Τη σεζόν 1923-24 στην Πόλη αναφέρεται η ελληνική ομάδα "Φωστήρ", η οποία την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου ηττήθηκε άπό την περίφημη Πέρα Κλουμπ με 0-2, εφ. "Αθλητική Επιθεώρησις", Ιανουάριος 1924.
↑ "Αθλητικός Κόσμος", τ. 40/6-2-1927, σ. 7.
↑ "Φωστήρ Νέων Σφαγείων νικά Ερμήν Νέου Φαλήρου 3-0", εφ. "Ακρόπολις", 2/4/1930, ψηφ. σελ. 10.
↑ "Αθλητική Ένωσις Νέων (Νέα Σφαγεία)", εφ. "Βραδυνή", 25/7/1930.
↑ "Φωστηριώτικο γλέντι στο κέντρο Ντάλιες", εφ. Αθλητική Ηχώ, 18-6-1949.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Πύλη Ποδόσφαιρο

fostirasfc.gr Επίσημη ιστοσελίδα συλλόγου
fostiras2.blogspot.com To blog των οπαδών
Η σελίδα του blog στο facebook.
Η σελίδα της ομάδας στο Facebook.

Αθλητισμός, Εγκυκλοπαίδεια

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License