ART

 

.


Ο Α.Ο. Χαϊδαρίου είναι αθλητικός όμιλος με έδρα το Χαϊδάρι. Υποστηρίζει ποδοσφαιρικό σύλλογο που αγωνίζεται στη Α' ΕΠΣΑ κατηγορία, με έδρα το δημοτικό γήπεδο δάσους Χαϊδαρίου, καθώς και τμήμα αντισφαίρισης.

Ιστορία

Έτος ίδρυσης του Α.Ο. Χαϊδαρίου είναι το 1937 και τα πρώτα χρώματα της ομάδας ήταν το κίτρινο και το μαύρο, τα οποία αντικαταστάθηκαν περίπου 40 χρόνια αργότερα από το μπλε και το κόκκινο. Το 1958 ο Α.Ο. Χαϊδαρίου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 κατασκευάστηκε το πρώτο γήπεδο του Α.Ο. Χαϊδαρίου το γήπεδο «Σιδηρόπουλου» στην Ιερά Οδό. Το 1986 η ομάδα του Χαϊδαρίου ανέβηκε για πρώτη φορά στη Δ΄ Εθνική ενώ το 1990 ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική.

Το 1992 έχασε την άνοδο στη Β΄Εθνική για ένα βαθμό. Το 1993 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο νεόκτιστο γήπεδο του Δάσους Χαϊδαρίου. Από το 1996 έως το 2004 το Χαϊδάρι αγωνιζόταν στη Δ΄Εθνική. Το 2004 κατέκτησε το Κύπελλο ερασιτεχνών. Το 2004 με την πρώτη χρονιά που ξαναβρέθηκε στη Γ΄Εθνική κέρδισε την άνοδο για τη Β΄Εθνική όπου αγωνίστηκε ως την περίοδο 2007-2008.

Στις 9 Νοεμβρίου του 2006, ο Α.Ο. Χαϊδαρίου πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της ιστορίας του, καθώς επικράτησε της ΑΕΚ, στο γήπεδο Σταύρος Μαυροθαλασσίτης, για την φάση των 32 του Κυπέλλου Ελλάδας, με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι. Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας το Χαϊδάρι αναμετρήθηκε με τον κάτοχο του τροπαίου, Ολυμπιακό και γνώρισε την ήττα με 3-1. Σε εκείνον τον αγώνα οι "κυανέρυθροι" είχαν προηγηθεί με τον Νικήτα Τουρνά στο 5' όμως στη συνέχεια δέχτηκαν τρία γκολ από τους Χάρη Παππά, Φέλιξ Αλεξάντερ Μπόρχα και Γιάννη Οκκά.
Φίλαθλοι

Ο Σύνδεσμος Φίλων Α.Ο. Χαϊδαρίου West Siders έχει 80 εγγεγραμμένα μέλη.
Παραπομπές
Δείτε επίσης
Πύλη Ποδόσφαιρο

Κατάλογος ποδοσφαιρικών ομάδων Αττικής

Αθλητισμός, Εγκυκλοπαίδεια

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License