> Ζάχος Χατζηφωτίου

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου του Γεωργίου γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1923 στην Αθήνα στην Πλάκα και είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Απεφοίτησε από την Πειραματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη κατοχή σε ηλικία 17 ετών απέδρασε στην Αίγυπτο όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις. Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογενείας του (βιομηχανία και εμπόριο υφασμάτων) μέχρι το 1956. Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι. Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος. Χρονογράφος στην εφημερίδα "Καθημερινή" (1974-1977), στον "Ταχυδρόμο" με το ψευδώνυμο "Ίακχος" από το 1975 και στα "Νέα" ως "ο Διακριτικός" από το 1977. Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή "Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου".

Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Τα εν οίκω... εν Δήμω", "Πωλείται Συνείδησις", "Συννεφιάζει και στη Μύκονο", "Πάντα τη Κυριακή", "Ο Ίακχος κι εγώ", "100 εκπομπές", "Χιούμορ και ζωγραφική", "Τα Μονοπάτια του Πολέμου" και άλλα.

Είναι μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών και τέως μέλος του ΔΣ της ΕΛΠΑ.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έγινε ευρύτερα γνωστός από το τηλεοπτικό πεντάλεπτο κοινωνικής κριτικής και ως κοσμικογράφος, ένας "μπον βιβέρ" με πολλές αναμνήσεις της αθηναϊκής ζωής. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και ιταλικά.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News