> Τολμίδης

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Τολμίδης ήταν Αθηναίος στρατηγός ο οποίος πήρε μέρος στον Πρώτο Πελοποννησιακό πόλεμο. Συγκεκριμένα εξεστράτευσε το 456 π.Χ. με 50 τριήρεις και 1.000 οπλίτες για να καταλάβει κάποιες πόλεις προς όφελος της Αθήνας. Έπλευσε για Λακωνία όπου αύξησε τους οπλίτες του σε 4.000 και κατέλαβε τις Βοιές και τα Κύθηρα. Ύστερα τη Μεσσηνία και τη Μεθώνη. Αφού κατέκτησε το Γύθειο, υποχώρησε από την Πελοπόννησο και κινήθηκε στο Ιόνιο πέλαγος και κατέλαβε την Κεφαλληνία και τη Ζάκυνθο. Μετά κατέλαβε τις αιτωλικές ακτές και τη Χαλκίδα. Έδωσε τέλος στην εκστρατεία του με την επιτυχημένη επίθεση στη Σικυώνα. Αυτή η εκστρατεία του Τολμίδη ήταν πολύ επιτυχημένη και ωφέλησε την Αθήνα. Σε μια εκστρατεία κατά των Θηβαίων, όμως, στην Κορώνεια της Βοιωτίας το 447 π.Χ., πέθανε από την αιφνιδιαστική επίθεση τους μαζί με τον Κλεινία, τον πατέρα του Αλκιβιάδη.

Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2014.
Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 17 Μαρτίου 2015.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News