> Θοδωρής Αθερίδης

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Θοδωρής Αθερίδης είναι Έλληνας ηθοποιός.

Γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1965 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο 40ό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ιωαννίδειος Σχολή) , ενώ στο Λύκειο ασχολήθηκε με τη φωτογραφία. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ το 1987.

Στα τέλη του '90 δημιούργησε μαζί με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη το μουσικό γκρουπ Άγαμοι Θύται, λόγω του οποίου κατέβηκε από τη συμπρωτεύουσα στην Αθήνα .


Συμμετοχές

Έχει ασχοληθεί με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ως ηθοποιός, κειμενογράφος και τελευταία ως σκηνοθέτης. Έχει γράψει to σενάριο και ήταν σκηνοθέτης της ταινίας "Μια Μέλισσα τον Αύγουστο", ενώ έχει συγγράψει και τέσσερα θεατρικά έργα: "...από Έρωτα" , "Μια μέλισσα τον Αύγουστο" , "Συνέβη κι όποιος θέλει το πιστεύει" και "...Από μακριά".


Τηλεόραση

Στην τηλεόραση το 2006 παρουσίαζε το τηλεπαιχνίδι Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος, ενώ παλαιότερα συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές Είμαστε στον αέρα (μαζί με το Στέλιο Μάινα, τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη, το Δημήτρη Σταρόβα, τον Άκη Σακελλαρίου, τη Δήμητρα Ματσούκα κ.ά) και στο "Σ' αγαπώ μ' αγαπάς" με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Το 2007-2008 ήταν ο πρωταγωνιστής της σειράς Φίλα το βάτραχό σου μαζί με την Σμαράγδα Καρύδη , Στο Μόνο Εσύ με την Ζέτα Μακρυπούλια αλλά και σε έκτακτη 'συμμετοχή στη σειρές των Αλέξανδρο Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου Δύο Ξένοι και Κόκκινο Δωμάτιο Τέλος τώρα πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά της σεναριογράφου Ρένα Ρίγγα Πίσω στο Σπίτι


Θέατρο

Κατά το διάστημα 1988-1994 εμφανίστηκε σε παραστάσεις 21 έργων στο ΚΘΒΕ. Στην Αθήνα το 1995 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, ενώ ένα χρόνο αργότερα με το θίασο της Κάτιας Δανδουλάκη στο έργο του Κάρλο Γκολντόνι Υπηρέτης δύο Αφεντάδων. Την περίοδο 2000-2001 έπαιξε στην παράσταση "Angel baby" στο θέατρο Μουσούρη, το 2001-2002 στο έργο "Τρεις μέρες βροχή" σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ενώ το 2002-2003 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ "Full monty".
Πηγές

Θέατρο των Αλλαγών - Θοδωρής Αθερίδης

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

IMDB - Internet Movie Database

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License