- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Θάνος Τζενεράλης γεννήθηκε το 1910 και πέθανε στις 5 Μαρτίου 1989. Ξεκίνησε από την όπερα και υπήρξε βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ.Έπαιξε μεταξύ άλλων στην ταινία Ο Ηλίας του 16ου και στην ταινία Μανταλένα στο ρόλο του τσιγκούνη και ανάποδου προέδρου. Έμενε στην Βουλιαγμένη και είχε μια κόρη. Πέθανε ξεχασμένος αφού ο ίδιος το ήθελε. Κηδεύτηκε χωρίς την παρουσία ομότεχνού του στο Α΄ Νεκροταφειο.


Φιλμογραφία

  • Φτωχαδάκια και λεφτάδες (1961) .... Ντίνος Ντεκρίσης
  • Μανταλένα (1960)
  • Ο Ηλίας του 16ου (1959) .... αστυνομικός
  • Μια ζωή την έχουμε (1958)
  • Ένας ήρωας με παντούφλες (1958)
  • Ο λεφτάς (1958)
  • Η μοίρα γράφει την ιστορία (1957)
  • Κάλπικη λίρα (1955)
  • Γλέντι, λεφτά κι αγάπη (1955)
  • Δεσποινίς ετών... 39 (1954)
  • Οι Παπατζήδες (1954)
  • Σάντα Τσικίτα (1953)
  • Οι ουρανοί είναι δικοί μας (1953)
  • Το σωφεράκι (1953)
  • Η Αγνή του λιμανιού (1952)
  • Ο γρουσούζης (1952)
  • Έλα στο θείο (1950)
  • Ο μεθύστακας (1950)

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License