- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν Έλληνας Κύπριος νομικός και πολιτικός. Διατέλεσε Υπουργός Αμύνης, από τη 14η Μαρτίου 2014 μέχρι την 22α Μαρτίου 2014. Στο πρόσφατο παρελθόν εκτελούσε χρέη Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων, από την 1η Μαρτίου 2013 μέχρι τη 12η Μαρτίου 2014 όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβηκε σε ανασχηματισμό του Υπουργικού του Συμβουλίου, μετά την παραίτηση των Υπουργών που προέρχονταν από το Δημοκρατικό Κόμμα - πράξη που ακολούθησε όταν το ΔΗΚΟ, με οριακή πλειοψηφία κατέληξε στην εισήγηση του Προέδρου του κ. Νικόλα Τ. Παπαδόπουλου, να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα του Προέδρου Αναστασιάδη. Ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Υπουργός μετά την εκλογή του 7ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, που εξελέγει με υψηλό ποσοστό στη συγκεκριμένη θέση στις 24 Φεβρουαρίου 2013.

Τάσος Μητσόπουλος, δεξιά 17 -3- 2014

Διατέλεσε βουλευτής με το κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού στην επαρχία Λάρνακας. Συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006 και της 22ας Μαΐου 2011 με αποτέλεσμα την εκλογή του ως πρώτου βουλευτή στην ίδια επαρχία.

Καταγωγή, επαγγελματική κατάρτιση, σπουδές και οικογενειακή κατάσταση

Γεννήθηκε στην Λάρνακα στις 30 Μαΐου 1965. Ήταν έγγαμος με την Κατερίνα Βάτη, και είχε δύο παιδιά, τη Χαρά και τον Άρη. Είχε σπουδάσει νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν επαγγελματικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον οποίο υπηρέτησε σε διάφορα πόστα. Ήταν γνώστης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Διατέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, και από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι το Μάρτιο του 2013 εκτελούσε χρέη ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ανάμειξή του στα κοινά σε Κύπρο, Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση

Στην Κύπρο διατέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και τακτικό μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες. Διατέλεσε επίσης μέλος της αντιπροσωπίας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου. Για εικοσιδύο έτη (1978-2000) ήταν μέλος της Νεολαίας του ΔΗΣΥ και Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την τετραετία 1989-1993, τετραετία κατά την οποία ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Διατέλεσε διευθυντής γραφείων του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη διετία 1993-1995 και για την οκταετία 1999-2008, του γραφείου του Νίκου Αναστασιάδη, Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Για εννέα χρόνια ήταν Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού, 1999-2008. Είναι Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επίτροπος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΗ.ΣΥ και Επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Μέσης Ανατολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καθώς και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ.

Υπέστη ανεύρυσμα στο γραφείο του, στις 10 το πρωί και βρέθηκε αιμόφυρτος από την ιδιαιτέρα του όταν δεν απαντούσε το τηλέφωνο. Διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αλλά δυστυχώς υπέκυψε στις 13:30 το μεσημέρι, της 22ας Μαρτίου 2014.

Η Κύπρος σύσσωμη προσευχόταν για τη διάσωσή του, αλλά δεν έγινε το θαύμα. Η πορεία της υγείας του θεωρήθηκε μη αναστρέψιμη από εξαιρετικά κρίσιμη στις 10 το πρωί της επόμενης μέρας και στις 13:30 έσβησε.

Πηγή

Τάσος Μητσόπουλος, Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Αρθρογραφία Τάσου Μητσόπουλου, Δημοκρατικός Συναγερμός

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License