- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Στέλιος Ρόκκος (11 Φεβρουαρίου 1965) είναι Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός.

Γεννήθηκε το 1965 στην Καλλιόπη της Λήμνου. Ξεκίνησε να τραγουδά και να παίζει κιθάρα επαγγελματικά στη Λήμνο το 1984 και από το 1988 εκτός Λήμνου. Από τότε έχει κυκλοφορήσει πάνω από 12 άλμπουμ, τα περισσότερα από τα οποία γνώρισαν εμπορική επιτυχία.

Το μεγαλύτερο μέρος των τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει είναι σε δικούς του στίχους και μουσική. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με πολλά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, ο Πασχάλης Τερζής, o Βασίλης Καρράς, ο Αντώνης Ρέμος, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Σάκης Ρουβάς, η Νατάσα Θεοδωρίδου ο Γιάννης Βαρδής, ο Νίκος Κουρκούλης, η Σοφία Αρβανίτη, η Πέγκυ Ζήνα, ο Δήμος Αναστασιάδης κ.ά. Επίσης το 2002 μοιράστηκε τη σκηνή με το διεθνούς φήμης συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς σε κοινές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από το 2008 εως το 2017 ο Στέλιος, όπου εμφανίζεται είναι με το γιο του, τον Δημήτρη Ρόκκο στην κιθάρα.Το 2010 στα Αστέρια με τον Δήμο Αναστασιάδη.2011-2012 συνεργασία στο ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΝΑ με τον Αντώνη Ρέμο και την Ελένη Φουρέιρα.2012-2013 συνεργασία στο Κέντρο Αθηνών με την Νατάσσα Θεοδωρίδου.2013-2014 συνεργασία στο ΕΝΑΣΤΡΟΝ με Βασίλη Καρρά,Τάκη Ζαχαράτο,Αμαρρυλίς.Ακολουθεί συνεργασία με Δέσποινα Βανδή,Νίκο Οικονομόπουλο.2017-2018 μια απο τις πιο δυνατές συνεργασίες με το σχήμα Γίωργος Μαζωνάκης,Πάολα.

Δικά του τραγούδια έχουν συμπεριλάβει σε προσωπικά τους άλμπουμ οι: Σάκης Ρουβάς, Νίκος Νομικός, Σταμάτης Γονίδης, Θέμης Αδαμαντίδης, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Πέγκυ Ζήνα, Βλάσσης Μπονάτσος, Λιζέττα Νικολάου, Γιάννης Κότσιρας, Σπύρος Παπαδήμας, Κώστας Μαρτάκης κ.ά.

Προσωπική Δισκογραφία
Άλμπουμ

1993 - Σε χίλιους δρόμους Αriola (LP & CD)
1994 - Σμαράγδια και Ρουμπίνια ΜΒΙ (LP & CD)
1995 - Σαν αγρίμι MBI (LP & CD)
1996 - Αγέρας MBI (LP & CD) - Χρυσός
1997 - Στο μάτι του κυκλώνα MBI (LP & CD) - Πλατινένιος
1998 - Εν βρασμώ ψυχής MBI (CD) - Πλατινένιος
1999 - Όνειρα MBI (CD) - Χρυσός
2000 - Άγγελοι είμαστε όλοι Nitro (CD) - Χρυσός
2001 - Βήματα Nitro (CD) - Χρυσός
2002 - Βήματα Nitro επανέκδοση (2CDs)
2003 - Δε θέλω άλλο παραμύθι Polydor (CD)
2003 - Δε θέλω άλλο παραμύθι Polydor επανέκδοση (CD)
2004 - Δικά μου πράγματα Polydor (CD)
2006 - Υδροχόος Polydor (CD)
2008 - Πάνω απ’τον Κόσμο Polydor (CD)
2011 - In Rock Final touch (2CDs, Studio + Live)
2012 - Ταυτότητα Minos Emi (CD) - Πλατινένιος
2013 - Η Γυναίκα μέσα μου Minos EMI (CD)
2014 - Όσο μένω επιμένω Panik Records (CD)
2017 - Σε μονοπατια ξενα Panik Records (CD)

Singles

1994 - Καραβάνι / Λήμνος MBI maxi single (βινύλιο)
1996 - Αν μ' αγαπάς / χορεύω MBI (CD single)
1996 - Τ' αλάνικα / πονάει η αγάπη MBI (CD single)
1996 - Στέλιος Ρόκκος MBI (CD single)
1997 - Για τον Σολωμό Σολωμού MBI (CD single)
1998 - Ένα βήμα πριν MBI (CD single) - Πλατινένιος
1999 - Κάπως αλλιώς MBI (CD single) - Πλατινένιος
2001 - Του Καλοκαιριού Οι Αγάπες Nitro Music (CD single)
2002 - Κάποιο βράδυ Polydor (Cd single)

Ψηφιακά Singles

2011 - Με σένα πλάι μου Polydor
2013 - Θύμισε μου Minos Emi
2014 - Ζω Panik Records
2014 - Δυο κουβέντες αντρικές (με Βασίλη Καρρά) Minos Emi
2014 - Όλα τα χω δοκιμάσει Panik Records
2015 - Τα καλοκαίρια Panik Records
2015 - Ζω μεγάλες στιγμές Panik Records
2016 - Θάλασσα Panik Records
2016 - Ξέρω Πως Θα 'Ρθεις Panik Records
2018 - 40 Κύματα Panik Records
2018 - Όσο Έχω Εσένα (2018 Version) Panik Records
2018 - Όσο Έχω Εσένα (Ballad Version) Panik Records
2018 - Ζόρικα Βράδια (με Σάκη Ρουβά) Panik Records
2018 - Σ' Αγάπησα Panik Records

Ζωντανές ηχογραφήσεις

2001 - Live MBI(2CDs)

Συλλογές

2002 - Όλες οι αγάπες μου MBI συλλογή (2cds)
2003 - 30 μεγάλες επιτυχίες MBI συλλογή (2cds)
2014 - Έμεινα εδώ, οι μεγάλες επιτυχίες Cobalt συλλογή

Ανεπίσημες Κυκλοφορίες

1989 - Σήματα Κινδύνου (Βινύλιο)
2010 - Βροχή (ψηφιακή έκδοση)
2010 - Κάτι μου λέει (ψηφιακή έκδοση)
2011 - Αδρεναλίνη, (ζωντανή ηχογράφηση) (ψηφιακή έκδοση)
2011 - Sleep in the fire, Νεοέλληνας (ζωντανή ηχογράφηση) (ψηφιακή έκδοση)

DVD

2005 - Οι Μεγάλες αγάπες MBI συλλογή (DVD)

Εξωτερικοί συνδεσμοι

Επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη στο facebook από [1]

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News