> Σταυρούλα Σαμαϊλίδου-Βάκου

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.


Η Σταυρούλα Σαμαϊλίδου-Βάκου είναι συγγραφέας από τη Λήμνο.

Βιογραφικές πληροφορίες

Η Σταυρούλα Σαμαϊλίδου-Βάκου γεννήθηκε στη Μύρινα Λήμνου, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Οι γονείς της Σταύρος και Μάλαμα ήταν δάσκαλοι. Σπούδασε παιδαγωγική στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και στη συνέχεια εργάστηκε ως τραπεζική υπάλληλος στη Μύρινα.

Συνταξιοδοτήθηκε σε σχετικά μικρή ηλικία και ζει στη Σπάρτη με το σύζυγο και τις θυγατέρες της.

Το έργο της

Από μικρή έδειξε ενδιαφέρον για την παράδοση και για τον πολιτισμό της γενέτειρας της, Λήμνου. Δραστηριοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Όμιλο Λήμνου "Φιλόστρατος" και συμμετείχε στην έκδοση λευκώματος για τους παραδοσιακούς λιθογλύπτες. Επίσης, δημοσίευσε παραμύθια και θρύλους σε τοπικές εφημερίδες. Την ενασχόληση με τη συγγραφή συνέχισε και μετά την εγκατάστασή της στη Σπάρτη, τόπο καταγωγής του εκπαιδευτικού συζύγου της Δημήτρη Βάκου.

Έχει εκδώσει δύο λογοτεχνικά βιβλία -μια μυθιστορηματική βιογραφία που αφορά μια γυναίκα της αντίστασης από τη Λακωνία και ένα μυθιστόρημα τοποθετημένο την εποχή της άφιξης Ρώσων προσφύγων στη Λήμνο- και μια συλλογή παραμυθιών από τη Λακωνία.

Βιβλία

1. "Λημνιακή Λιθογλυπτική" (με τη Δέσποινα Κωνστάντιου), Λήμνος 1985

2. "Χρόνια Οργής", Σπάρτη 1998.

3. "Τα κεντημένα γοβάκια", Σπάρτη 2005.

4. "Τα παραμύθια της γιαγιάς", Σπάρτη 2006.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License