- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.


Η Σόφη (Σοφία) Ζαννίνου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 16 Μαΐου 1951. Ηθοποιός και τραγουδίστρια, πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1967. Είναι κόρη του Ζαννίνο (21 Αυγούστου 1923-27 Μαΐου 1995), σύζυγος του Νίκου Τζαβάρα και μητέρα της Φιόνας Τζαβάρα.

Φιλμογραφία

* Τύφλα να 'χει ο Μάρλον Μπράντο (1963)
* Θεέ μου, δώσ' μου το φως μου (1963) .... Μαρίνα
* Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)
* Κίτσος, μίνι και σουβλάκι (1968) .... Σούζυ
* Ένας ιππότης με τσαρούχια (1968)
* Θου-Βου: φαλακρός πράκτωρ, επιχείρησις Γης Μαδιάμ (1969) .... Ρόζα Αλίμονου
* Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970) .... Μιρέλλα Χριστίδου
* Δυο τρελοί κι ο ατσίδας (1970) .... Σούλα
* Δύο έξυπνα κορόιδα (1971) .... Ρόζα
* Το ψώνιο (1983)
* Ο ιππότης της λακούβας (1985) .... Μαρίνα
* Απ' τα θρανία στα μπουζούκια (1989) .... Σόφη
* Θηλυκή εταιρεία (1999) .... Ρίτσα Μελισσινού
* Πάμφτωχοι Α.Ε. (2001)
* Η Λίζα και όλοι οι άλλοι (2003)

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License