- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο ηθοποιός Πέτρος Λοχαΐτης (1933- 29 Μαΐου 1976) γεννήθηκε στην Αθήνα και εμφανίστηκε κυρίως σε κωμωδίες του Σακελλάριου.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα, στον Θεολόγο όπου διατηρούσε εξοχικό το 1976, όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε σε βράχο. Ήταν για χρόνια ο πιστός συνεργάτης αλλά και στενός φίλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Είχε ένα γιο το Σωτηρη. Μεγάλη του αγάπη το ποτό, που λέγεται ότι ήταν η αιτία που σκοτώθηκε. Επίσης υπήρξαν τότε φήμες ότι είχε αυτοκτονήσει γιατί είχε συζυγικά προβλήματα με τη γυναίκα του. Ήταν κάτοικος του Κολωνού, στην Αθήνα.

Σαν χαρακτήρας ήταν κυκλοθυμικός και δεν τα είχε γενικά ποτέ καλά με τον εαυτό του. Αγαπημένο του χόμπι ήταν να φτιάχνει ξύλινα καραβάκια στο καμαρίνι του. Πολλοί τον θυμούνται στο ρόλο του «μυτόγκα» Νέστορα, του ψευτοντεντέκτιβ και του αρραβωνιαστικού της αδερφής του Παπαμιχαήλ, Φλωρέττας Ζάννα στην ταινία «Αρχόντισσα και ο αλήτης».
Φιλμογραφία

Η δίκη των δικαστών (1974)
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972)
Μπουμ ταρατατζούμ! (1972) .... Ιαβέριος
Ένα αστείο κορίτσι (1970)
Η αρχόντισσα και ο αλήτης (1969) .... Νέστωρ
Η αγάπη μας (1968) .... Σταμάτης
Το κορίτσι του λούνα παρκ (1968) .... Βασίλης
Η ζηλιάρα (1968) .... Θεοδόσης
Ανάμεσα σε δυο γυναίκες (1967)
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967) .... Χάρης
Διπλοπενιές (1966)
Ο εξυπνάκιας (1966) .... Βασίλης
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966) .... Πέτρος Δαράκης
Περάστε την πρώτη του μηνός (1965) .... πλανόδιος πωλητής

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Φιλμογραφία στα 90 λεπτά

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License