- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

  • Ο Πέτρος Ιακωβίδης γεννημένος το 1988[1] στην Καβάλα είναι Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός.

    Βιογραφικό
  • Ο Πέτρος Ιακωβίδης ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική σε ηλικία μόλις 13 ετών. Έχει μουσικές σπουδές σε μουσικά όργανα όπως η κιθάρα, το μπουζούκι, τα κρουστά και το πιάνο. Το πρώτο του επίσημο single κυκλοφόρησε το 2015 από την Minos EMI και έφερε τον τίτλο "Ο έρωτας μου γίνε" σε μουσική και στίχους του ίδιου αλλά και του Stan με την Icon Music. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε τα singles "Βάλε", "Αγκαλιά" και "Κοριτσάκι μου", τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας τους, με το τελευταίο του single να ξεπερνά τις 11.000.000 προβολές στο YouTube. Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του τα τελευταία χρόνια, με συνεργασίες με πολύ καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Κουρκούλης, ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Stan, η Ελένη Φουρέιρα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Πάολα, ο Αντύπας, ο Σταμάτης Γονίδης, η Φανή Δρακοπούλου κ.α.
  • Στις 11 Ιουνίου, 2017 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο "αποτυπώματα" από τη Minos Emi / Universal σε παραγωγή της Icon Music. [2]
  • Πέρα από το τραγούδι, ο Πέτρος Ιακωβίδης ασχολείται και με τη σύνθεση. Έχει γράψει τραγούδια που έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία τόσο για τον Κωνσταντίνο Αργυρό ("Αθήνα-Θεσσαλονίκη" - "Φοβάμαι" - "Αποτυπώματα "), όσο και για τον Stan ("Χτύπα" - "Eίσαι Απαραίτητη") κ.α. Το 2015 ήταν υποψήφιος στα Mad Video Music Awards για το Μουσικό Βραβείο MAD Video Music Award Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη[3], με το βραβείο να το κερδίζει ο Κωνσταντίνος Κουφός. Την ίδια χρονιά, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό live duet στη σκηνή των μουσικών βραβείων MAD με τον Χρήστο Δάντη και τον Στέλιο Λεγάκη ερμηνεύοντας το τραγούδι "Κομμάτια".Είναι ανιψιός του τραγουδιστή Νίκου Κουρκούλη [4].

  • Δισκογραφία
    Singles
  • 2015: Ο έρωτας μου γίνε
    2016: Βάλε
    2016: Αγκαλιά
    2016: Κοριτσάκι μου
    2017: Κάτσε καλά
    2017: Ακροβάτης
    2017: Αποτυπώματα
    2018: Γέλα μου
    2018: Μην τολμήσεις
    2018: Βράδια Αξημέρωτα
  • Video Clips
  • 2015: Ο έρωτας μου γίνε
    2016: Βάλε
    2016: Αγκαλιά
    2016: Κοριτσάκι μου
    2017: Κάτσε καλά
    2017: Ακροβάτης
    2017: Αποτυπώματα
    2018: Γέλα μου
    2018: Μην τολμήσεις
    2018: Βράδια Αξημέρωτα
  • Albums
  • 2017: Αποτυπώματα (Minos Emi / Universal)
    2018: Σου Τα 'Δωσα Όλα (Minos Emi / Universal)
  • Εξωτερικοί σύνδεσμοι
  • Βιογραφικό από facebook.com
    Συνέντευξη του καλλιτέχνη
    Συνέντευξη του καλλιτέχνη
    Επίσημη ιστοσελίδα
  • Παραπομπές
  • Petros Iakovidis, Grigoris Arnaoutoglou (30 Ιαν 2017). The 2Night Show - Πέτρος Ιακωβίδης - 28/01/2017 (Ελληνικά) >27λ:03δ< ANT1 TV YouTube
    «Πέτρος Ιακωβίδης - Αποτυπώματα». Discogs (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2017-07-28.
    «Mad Video Music Awards 2016: Οι υποψηφιότητες και οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν». zougla.gr. 27 Ιουνίου 2016.
    «Ο Πέτρος Ιακωβίδης αποκαλύπτει με ποιον γνωστό τραγουδιστή είναι συγγενής (video)». getgreekmusic.gr. 25 Νοεμβρίου 2016.
  • ----
  • Ιακωβίδης, Αγάθων
    Ιακωβίδης Γεώργιος
    Ιακωβίδης, Μιχάλης
    Ιακωβίδης, Πέτρος
    Ιακωβίδης, Σπύρος
  • Έλληνες

    Κόσμος

    Αλφαβητικός κατάλογος

    Hellenica World - Scientific Library

    Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

     HellenicaWorld News