- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.


Ο Παντελής Βούλγαρης είναι Έλληνας σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου 1940. Μετά τις σπουδές του στον κινηματογράφο εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης σε πλήθος παραγωγών. Ο Παντελής Βούλγαρης έχει διακριθεί και βραβευθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

Φιλμογραφία
Κινηματογράφος

Ψυχή Βαθιά (2009)
Νύφες (2004)
Όλα είναι δρόμος (1998)
Ακροπόλ (1995)
Ήσυχες μέρες του Αυγούστου (1991)
Η Φανέλα με το "9"(1988)
Πέτρινα χρόνια (1985)
Κάρολος Κουν (1981)
Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
Happy Day (1976)
Ο μεγάλος ερωτικός (1973)
Το προξενιό της Άννας (1972)
Χορός τον τράγων (1971)
Ce n'est pas que le début (1969)
Τζίμης ο τίγρης (1966)
Ο κλέφτης (1965)

Τηλεοπτικές σειρές

Οι απόμαχοι (1982)
Ο κήπος με τα αγάλματα (1981)

Εξωτερικές συνδέσεις

Παντελής Βούλγαρης (Αρχείο ντοκιμαντέρ της Ε.Ρ.Τ.)
Παντελής Βούλγαρης 1972 (Αρχείο ντοκιμαντέρ της Ε.Ρ.Τ.)
Συνέντευξη του Παντελή Βούλγαρη στον Γιώργο Χρονά, Οδός Πανός, τ/χ.36 (Μάϊος-Ιούνιος 1988), σελ.41-49[1]

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License