> Πάνος Γερμανός

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Πάνος Γερμανός (γεν.: 3 Σεπτεμβρίου του 1950) είναι Έλληνας οικονομολόγος, επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρείας Γερμανός Α.Β.Ε.Ε. και βασικός μέτοχος του Ομίλου Olympia Development, ο οποίος περιλαμβάνει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό κυρίως στο χώρο της τεχνολογίας και της λιανικής πώλησης.

Βιογραφία

Ο Γερμανός κατάγεται από τις Μηλιές του νομού Ηλείας. Εισήλθε στον εργασιακό χώρο σε νεαρή ηλικία, συνεχίζοντας παράλληλα τις σπουδές του. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη, μαζί με άλλους φερόμενους ως εμπλεκόμενους, για την υπόθεση των παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν από την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Το Συμβούλιο Εφετών αποδέχθηκε αντίστοιχη πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Ευγενίας Κυβέλου.[1]

Επιχειρήσεις
Γερμανός Group

Κύριο λήμμα: Γερμανός Group

Ο Όμιλος Γερμανός είναι εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Διαθέτει περισσότερα από 300 καταστήματα, και έχει επεκταθεί στην Κύπρο και την Ανατολική Ευρώπη.
Public

Κύριο λήμμα: Public

Τα Public είναι αλυσίδα πολυκαταστημάτων ψυχαγωγίας, η οποία ιδρύθηκε το 2005. Διαθέτει προϊόντα τεχνολογίας και πολιτισμού. Σήμερα απαριθμεί 53 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.[2]

Multirama

Τα Multirama είναι αλυσίδα καταστημάτων που ιδρύθηκε το 1996 με το πρώτο εξειδικευμένο Δίκτυο Καταστημάτων Πληροφορικής που παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά.

Getitnow

Το Getitnow λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2010.[3] Περιλαμβάνει και το MeAndHome, το οποίο διαθέτει είδη άθλησης, κουζίνας, επίπλων και προσωπικής φροντίδας.

Westnet

Η Westnet ιδρύθηκε το 2005 και είναι διανομέας προϊόντων εταιρειών πληροφορικής και τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων οι Asus, HP, Lenovo, LG, Philips και Samsung.

Συστήματα Sunlight

Η Συστήματα Sunlight διαθέτει πολυετή διεθνή παρουσία στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας, έχοντας εξειδίκευση στο σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών για βιομηχανικές, προηγμένες και καταναλωτικές εφαρμογές. Διανύοντας την τρίτη δεκαετία λειτουργίας της, συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών προϊόντων και συστημάτων ενέργειας στον κόσμο.[εκκρεμεί παραπομπή] Η εταιρεία εξάγει σήμερα το 98% της παραγωγής της παγκοσμίως,[4] διατηρεί ενεργό πελατολόγιο σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ απασχολεί συνολικά 600 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Play

Η Play δραστηριοποιείται στην πολωνική αγορά κινητής τηλεφωνίας από το 2007[5] και διαθέτει 1.000 καταστήματα.

Παραπομπές

«Σε δίκη Σμπώκος και Γερμανός για παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά». Η Εφημερίδα των Συντακτών. 2015-09-23. Ανακτήθηκε στις 2017-09-21.
«Καταστήματα | Public». www.public.gr. Ανακτήθηκε στις 2017-09-21.
«Ποιοί Είμαστε | Getitnow.gr.gr». www.getitnow.gr. Ανακτήθηκε στις 2017-04-05.
Interactive, Pegasus. «Olympia Development: Επενδύσεις 100 εκ. ευρώ στις αλυσίδες λιανικής». Ημερησία. Ανακτήθηκε στις 2017-04-05.

Πιλάτου, Μαρία. «Αύξηση κερδοφορίας το 2012 για την PLAY». Newsbomb.gr. Ανακτήθηκε στις 2017-09-21.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Westnet, επίσημη ιστοσελίδα

Systems Sunlight, επίσημη ιστοσελίδα
Get it Now, επίσημη ιστοσελίδα
Public, επίσημη ιστοσελίδα
Multirama, επίσημη ιστοσελίδα

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License