- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.


Ο Πάνος Γαβαλάς (με το παρατσούκλι "Πίτουρας" ) ήταν Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης και μουσικός.26 Οκτωβρίου 1926 - 3 Δεκεμβρίου 1988.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στο Βατραχονήσι, που είναι γνωστό σήμερα ως τη συνοικία της Αθήνας Μετς. Ερμήνευσε γνωστά τραγούδια όπως: «Σήκω πάνω κάτσε κάτω», «Στο σταυροδρόμι», «Δε με πονάς», «Φύγε κι άσε με», «Πήρε φωτιά μια καρδιά», «Άσε με πια», «Λαϊκό τσα-τσα», «Κάθε λιμάνι και καημός», «Όνειρο δεμένο», «Οι Γλάροι», «Άμα θες να φύγεις φύγε», «Γλυκέ μου τύραννε», «Εγώ είμαι ένα παλιόπαιδο». Ίδρυσε τη δισκογραφική εταιρία "Σονάτα".


Δισκογραφία

1966-Οι Γλάροι
1967-Η πόρτα ανοίγει
1967-Τραγουδά Πάνο Γαβαλά
1968-Κεχριμπαρένιες χάντρες
1968-Πενιές καημοί και όνειρα
1970-Μια φορά μονάχα ζούμε
1970-Πάνος Γαβαλάς
1970-Πήρε φωτιά μια καρδιά
1971-Σήμερον σ΄ αυτόν τον δίσκο
1971-Στο καπηλειό στο Πέραμα
1975-Σεμνά και ταπεινά
1976-Οι Επιτυχίες μου
1976-Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα
1977-14 Χρυσές Επιτυχίες
1977-Λαϊκές συγκινήσεις
1978-Τα Καλύτερα μου τραγούδια
1979-Επίκαιρα και λαϊκά
1980-Ένας σταθμός
1982-Αξέχαστες Επιτυχίες
1982-Μια περιπέτεια
1983-Αξέχαστες Επιτυχίες 2
1984-Είναι ώρα για αγκαλιά
1984-Η Χρυσή εποχή 1954-1961 Νο 1
1984-Η Χρυσή εποχή 1954-1961 Νο 2
1985-Η Χρυσή εποχή 1954-1961 Νο 5
1985-Η Χρυσή εποχή 1954-1961 Νο 15
1986-Μια ανάσα
1987-Λαμπράκη-Δυο δυο
1989-Τραγουδώντας τις εποχές 2
1991-Οι Μεγάλες Επιτυχίες
1992-Αγγελόπουλος-Μαζί
1993-Συγχαρητήρια
1994-Από τους θησαυρούς των 45 στροφών
1994-Δισκογραφία Τσιτσάνη 8 (Πάνου - Γαβαλάς)
1994-Λαϊκές συγκινήσεις-Μια περιπέτεια
1995-Επιτυχίες από τις 45 στροφές Νο 1
1996-Επιτυχίες από τις 45 στροφές Νο 2
1995-Τα πορτραίτα της Μίνως ΕΜΙ-15
1996-Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές
1996-Μεγάλες Επιτυχίες
1997-Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές Νο 2
1997-Έτσι είναι πάντα μ΄ ένα Αντίο
1998-Οι Μεγάλες φωνές του Ελληνικού τραγουδιού
1998-Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές Νο 3
1999-Πάλι με χαράματα
2000-Τραγούδια Από Τις 45 Στροφές Νο 4
2001-18 Μεγάλες Επιτυχίες
2002-Μεγάλοι Έλληνες Ερμηνευτές Νο 3
2003-22 Μεγάλες Επιτυχίες
2005-Κάθε καημός και δάκρυ
2006-14 Μεγάλα τραγούδια
2006-Ανθολογία - 1926-1988 (4 Cd)
2007-Από τις 78 στροφές (1954 - 1960) (4 Cd)
2008-Αναπολώντας τα παλιά
2009-Το Ελληνικό τραγούδι Νο 11

 

 

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License