> Παναγιώτης Μαγδανής

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Παναγιώτης Μαγδανής (Λήμνος 1991) είναι Έλληνας πρωταθλητής κωπηλασίας, μέλος της Εθνικής ομάδας κάτω των 23 ετών. Ανήκει στο Ν.Ο. Λήμνου. Στις 25 Ιουλίου 2010 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κάτω των 23 ετών στο αγώνισμα διπλού σκιφ.


Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Μαγδανής γεννήθηκε το 1991 στη Λήμνο. Από μικρός ασχολήθηκε με την κωπηλασία στο Ν.Ο. Λήμνου και σύντομα άρχισε να διακρίνεται στα πανελλήνια πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών. Το 2005 στο σκιφ και το 2006 στο διπλό σκιφ παίρνει την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων.

Το 2008 με παρτενέρ τον συντοπίτη του Παύλο Πραβλή πήραν τη 2η θέση στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα και αναδείχθηκαν δευτεραθλητές Ελλάδος εφήβων στο διπλό σκιφ. Επίσης, επιλέχτηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα κωπηλασίας και έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στο Λιντς της Αυστρίας. Στη συνέχεια πήρε μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων στο Βελιγράδι, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ και το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ εφήβων.

Το 2009, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο νέων ανδρών με παρτενέρ τον Παύλο Πραβλή και το χάλκινο στο σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, όπου τον ξεπέρασαν μόνο οι δυο Ολυμπιονίκες Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος.

Το 2010 είχε αλματώδη εξέλιξη. Είχε εντυπωσιακή παρουσία σε δυο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στην κατηγορία "διπλό σκιφ ελαφρών βαρών" με παρτενέρ τον Λευτέρη Κόνσολα του Ναυτικού Ομίλου Σαλαμίνας: στους αγώνες «Πιεντιλούκο» στην Ιταλία (5η θέση) και στη διεθνή ρεγκάτα του Ντούισμπουργκ στη Γερμανία, όπου τερμάτισαν πρώτοι. Το Μάιο αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στους άνδρες στο σκιφ ελαφρών βαρών και πήρε την τρίτη θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με παρτενέρ τον έφηβο Κώστα Τσόπανο. Μετά τις εμφανίσεις αυτές ο ομοσπονδιακός προπονητής τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τα Παγκόσμια Κύπελλα. Στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο Μπλεντ της Σλοβενίας, τερμάτισε στη 10η θέση ανάμεσα σε 24 αθλητές. Την ίδια θέση πήρε και στο 3ο Π.Κ. στην Ελβετία. Στη συνέχεια προετοιμάστηκε στη λίμνη Καστοριάς με την εθνική ομάδα κάτω των 23 ετών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας.

Παγκόσμιος πρωταθλητής

Στις 22 ως 25 Ιουλίου 2010 έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα που διεξήχθη στο Μπρεστ της Λευκορωσίας. Μετείχε στην κατηγορία "διπλό σκιφ ελαφρών βαρών" με παρτενέρ τον Λευτέρη Κόνσολα του Ναυτικού Ομίλου Σαλαμίνας.

Στον προκριματικό τερμάτισαν πρώτοι στη σειρά τους με χρόνο 6:38.41. Έτσι προκρίθηκαν απευθείας στον ημιτελικό, το μοναδικό πλήρωμα από τα έξι που τα κατάφερε. Στην ημιτελική σειρά τερμάτισαν πάλι στην 1η θέση και πέρασαν σχετικά εύκολα στον τελικό που έγινε στις 25/7/2010. Εκεί έπειτα από συγκλονιστική μάχη αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές με χρόνο 6:42.78, αφήνοντας πίσω τους τις ομάδες της Βρετανίας (6:44.29) και της Δανίας (6:45.21).[1]

1. ↑ Η Λήμνος είναι πρώτη με τον Παναγιώτη.
Στην κορυφή του κόσμου ο Λημνιός κωπηλάτης Παναγιώτης Μαγδανής.
Τριπλός θρίαμβος στο Μπρεστ.


Τίτλοι-Διακρίσεις

* 2005
o Πανελλήνιο πρωτάθλημα: 3η θέση στο σκιφ παίδων.
* 2006
o Πανελλήνιο πρωτάθλημα: 3η θέση στο διπλό σκιφ παίδων.
* 2008
o Βαλκανικοί αγώνες: χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ εφήβων.
o Βαλκανικοί αγώνες: χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ εφήβων.
o Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδος: 2ος στο διπλό σκιφ εφήβων.
o Πρωτάθλημα Ελλάδος: 2ος στο διπλό σκιφ εφήβων.
* 2009
o Πρωτάθλημα Ελλάδος: 2ος στη δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο νέων ανδρών.
o Πρωτάθλημα Ελλάδος: 3ος στο σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών.
* 2010
o Παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών κάτω των 23 ετών.
o Πρωταθλητής Ελλάδος στο σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών
o Πρωτάθλημα Ελλάδος: 3η θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών.


Εξωτερικές συνδέσεις

* Ν.Ο. Λήμνου.
* ΕΚΟΦΝΣ

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License