- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Η Όλγα Τρέμη (17 Φεβρουαρίου 1951) είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων.

Βιογραφία


Πρώτα χρόνια και καριέρα (17 Φεβρουαρίου 1951-5 Ιουνίου 2005)

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Φεβρουαρίου του 1951. H καταγωγή της είναι από τη Λάρισα. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και σπούδασε στο Οικονομικό της Νομικής. Το 1975 παράλληλα με τις σπουδές, ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα Ριζοσπάστης. Συνέχισε στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Το Βήμα, Ελεύθερος Τύπος και Έθνος. Το 1989 παρουσίασε τις πρώτες πολιτικές εκπομπές στην κρατική τηλεόραση, όπως και η Έλλη Στάη. Μεταξύ αυτών και η εκπομπή "Πρόσωπο με Πρόσωπο" στην ΕΤ1 (1989-1990). Την δεκαετία του 1990 εργάστηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Flash 96, ANT1 97,2 FM (μετέπειτα Easy 97,2) και Αθήνα 9,84 παρουσιάζοντας σε όλες το μεσημβρινό μαγκαζίνο. Έχει, επίσης, παρουσιάσει ενημερωτικές εκπομπές στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, Star Channel και Mega, όπως την εκπομπή "Τελευταία Λέξη" στον ΑΝΤ1 (1999-2000) "Βέτο" (1994-1995) στο Mega και "Σημείο Αναφοράς¨στο Star Channel (2001-2002).


Καριέρα
Παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega Channel τις καθημερινές (6 Ιουνίου 2005)

Στις 6 Ιουνίου του 2005, η Τρέμη έκανε μια μεγάλη στροφή στην καριέρα της. Ανέλαβε να παρουσιάζει τις καθημερινές το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο Mega Channel επειδή η Μάρα Ζαχαρέα η οποία το παρουσίαζε μέχρι τότε παραιτήθηκε. Από την ημέρα εκείνη, το δελτίο αυτό ερχόταν πρώτο σε τηλεθέαση όλη τη σεζόν. Η Τρέμη βρισκόταν στο πόστο αυτό μέχρι τις 18 Ιουλίου του 2014. Παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega Channel κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες είναι ο Νίκος Στραβελάκης. Η Όλγα Τρέμη επέστρεψε στην καθημερινή παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega Channel την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου του 2015 με σχολιαστές τους Γιάννη Πρετεντέρη, Νίκο Ευαγγελάτο.
Συμμετοχή σε debates πολιτικών αρχηγών και άλλες δραστηριότητες

Η Τρέμη έχει επίσης συμμετάσχει σε debate των πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές, μεταξύ αυτών το 2007 και στις ευρωεκλογές του 2009, εκπροσωπώντας το Mega, ενώ ήταν και η συντονίστρια των εκλογικών βραδιών του καναλιού. Μεγάλη στιγμή της καριέρας της θεωρείται η αποκλειστική συνέντευξη που της παραχώρησε τον Ιούνιο του 2012, πριν τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολλάντ, την πρώτη του σε ξένο δίκτυο μετά την εκλογή του.
Παραίτηση από το Mega Channel

Στις 25 Ιουνίου του 2014 η Τρέμη έδωσε στη Διοίκηση του Mega Channel το χαρτί της παραίτησής της. Εξήγησε πως ο λόγος για τον οποίο πήρε αυτή την απόφαση ήταν η άνοδος σε επίπεδο τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1. Παρόλο που ο Διευθυντής του καναλιού προσπάθησε να την πείσει να μείνει ακόμα εκεί, αυτή του είπε πως είχε πάρει την απόφασή της και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κάνει πίσω. Ετσι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 18ης Ιουλίου του 2014 ήταν το τελευταίο που εκφώνησε η Τρέμη στο κανάλι αυτό. Από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 την Τρέμη διαδέχθηκε στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega Channel η Μαρία Σαράφογλου.

Η Όλγα Τρέμη επέστρεψε στην καθημερινή παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega Channel την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου του 2015.


Προσωπική ζωή

Ήταν παντρεμένη με τον Θοδωρή Καλούδη, που ήταν διευθυντής εφημερίδων. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με το διευθυντή ειδήσεων του Mega Channel Χρήστο Παναγιωτόπουλο και έχουν ένα γιο, τον Αλέξανδρο.

Σήμερα σύζυγός της είναι ο Νίκος Νικητέας, χειρουργός της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου και αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (γεννήθηκε το 1961 και έχει έναν γάμο ακόμη στο ενεργητικό του, από τον οποίο απέκτησε μια κόρη και ένα γιο).

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News