- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Νίτσα Τσαγανέα

Η Νίτσα Τσαγανέα ήταν ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1899 και πέθανε στις 30 Απριλίου του 2002 σε ηλικία 103 ετών. Ήταν δεύτερη σύζυγος του επίσης ηθοποιού Χρήστου Τσαγανέα. Πιο γνωστές ταινίες της είναι οι Ένας ήρωας με παντούφλες και Οι Γερμανοί ξανάρχονται. Κατέληξε φτωχή και το νοίκι της το πλήρωνε ο Δημήτρης Χορν. Κηδευτηκε στο Α΄ νεκροταφειο, δίπλα από την αγαπημένη της κόρη, την επίσης ηθοποιό Λιάνα Βιτσώρη.

Επιλεκτική φιλμογραφία

* Οι Γερμανοί ξανάρχονται (1948)
* Μια λατέρνα, μια ζωή
* Η κυρά μας η μαμή (1958)
* Ένας ήρωας με παντούφλες (1958)
* Πώς περνούν οι παντρεμένοι (1959)
* Ο Θόδωρος και το δίκαννο (1962)
* Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
* Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)
* Η κρεβατομουρμούρα (1971)
* Αλαλούμ (1982)

Δόκτωρ Ζι-Βέγγος

Χρήστος Τσαγανέας

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License