< > Νίκος Χατζηνικολάου

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

George Papandreou gives interview to Nikos Hatzinikolaou

Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων. Γεννήθηκε το 1962 στην Αλεξανδρούπολη του Έβρου. Ο πατέρας του, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ήταν βουλευτής και υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι τα 16 του χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Στα φοιτητικά του χρόνια, στην Πάντειο σχολή ήταν επικεφαλής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.[1]

Από τον Μάρτιο του 2007 υπέγραψε ετήσιο συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel για την παρουσίαση του καθημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων και παράλληλα την ενημερωτική εκπομπή "Πρόσωπο με πρόσωπο".

Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2007, παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha» μαζί με την δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα. Ενώ ένα χρόνο πριν 2006 ήταν και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού (όπως και του ραδιοφωνικού σταθμού του ομίλου, «Alpha 98,9»).

Επίσης είχε αναλάβει δύο ακόμη ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού, που λέγονται «Αντιγνωμίες» και «Πρόσωπα». Η εκπομπή «Αντιγνωμίες» περιείχε αναλύσεις επίκαιρων ειδήσεων, κυρίως πολιτικών. Η εκπομπή Πρόσωπα ασχολείται με συνεντεύξεις διάσημων και αρκετά καταξιωμένων προσώπων.

Στα ηλεκτρονικά μέσα ξεκίνησε κάνοντας εκπομπή στον Αθήνα 9,84. Από το 1989 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Για περίπου δέκα χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή Ενώπιος ενωπίω, παράλληλα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Ακρόπολη της Κυριακής, Μεσημβρινή, Έθνος, τα περιοδικά Ένα, Status.


Είναι παντρεμένος με την Κρίστη Τσολακάκη - κόρη της γνωστής Ελληνίδας χορεύτριας Μαργαρίτας Μπρόγιερ - πρώην υπεύθυνης των δημοσίων σχέσεων της Κύπριας τραγουδίστριας Άννας Βίσση και τον Αύγουστο του 2007 απέκτησαν ένα γιο.

Από το γάμο του με την επίσης δημοσιογράφο Έλενα Κατρίτση απέκτησε ένα γιο τον Παναγιώτη (1996).

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, στην εφημερίδα Μεσημβρινή. Σύντομα διακρίθηκε για τις ικανότητές του στο πολιτικό ρεπορτάζ και σε νεαρή ηλικία κέρδισε το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, για την επιτυχία της συνέντευξης του Ευάγγελου Αβέρωφ.

Πρόσφατα ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm[2] και την εβδομαδιαία εφημερίδα Real News,[3].

Παραπομπές

1. ↑ Περιοδικό «Κλικ», ανακτήθηκε 28 Αυγούστου 2006
2. ↑ Ραδιοφωνικός σταθμός «Real Fm»
3. ↑ Εφημερίδα «Real News»

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License