- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Νικήτας Πλατής ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αμοργό το 1912. Υπήρξε σύζυγος της επίσης ηθοποιού Γκόλφως Μπίνη. Πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά "Μεθοριακός σταθμός" όπου έκανε μια αξέχαστη εμφάνιση ως ο αντικοινοτάρχης που βρισκόταν σε διαρκή κόντρα με τον κοινοτάρχη προϊστάμενό του. Πέθανε στις 14 Νοεμβρίου 1984 και κηδεύτηκε στον Κόκκινο Μύλο. Είχε ένα γιο, το Σωτήριο, ο οποίος πέθανε.

Φιλμογραφία

* Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958)
* Η κυρά μας η μαμή (1958)
* Χριστίνα (1960)
* Διαβόλου κάλτσα (1961)
* Πεζοδρόμιο (1962)
* Το τυχερό παντελόνι (1963)
* Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)
* Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963) .... τρελός
* Λενιώ η βοσκοπούλα (1963)
* Οι κληρονόμοι (1964)
* Θα σε κάνω βασίλισσα (1964) .... αστυνομικός
* Η χαρτοπαίχτρα (1964)
* Τέντυ μπόι αγάπη μου (1965)
* Φωνάζει ο κλέφτης (1965) .... αστυνομικός
* Φτωχός αλλά τίμιος (1965)
* Υπάρχει και φιλότιμο (1965)
* Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)
* Ο αδελφός μου ο λόρδος (1966)
* Τ' αδέλφια μου (1966) .... Κώστας Γεράνης
* Ο Μελέτης στην άμεσο δράση (1966)
* Το πιο λαμπρό αστέρι (1967) .... Μενεξές
* Τα δολάρια της Ασπασίας (1967) .... Γιώργος
* Η θυρωρίνα (1968) .... Αντώνης

* Ο παλιάτσος (1968) .... Σοφρίδογλου
* Το αφεντικό μου ήταν κορόϊδο (1969)
* Κυνηγημένη προσφυγοπούλα
* Η Σμυρνιά (1969) .... Ισίδωρος
* Η περιπτερού (1970) .... Θόδωρος
* Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970) .... Σταμάτης
* Ένας χίππης με φιλότιμο (1970) .... Βρασίδας Περλεπές
* Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης (1970) .... Ανδρέας Παπαδήμας
* Ο αρχιψεύταρος (1971) .... Προκόπης
* Η ζαβολιάρα (1971
* 28η Οκτωβρίου ώρα 5:30 (1971)
* Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση; (1971)
* Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα (1972) .... Ηρακλής
* Μονά... ζυγά δικά μου (1979)

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License