- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Μίμης (Δημήτρης) Στεφανάκος (γένν. 1 Ιανουαρίου 1937) ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία από την Υπεροχή Νεαπόλεως. Το 1958 πηγαίνει στον Ολυμπιακό, ενώ είχε δελτίο και ήταν αθλητής στην κολύμβηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον διεκδίκησε μαζί με την ΑΕΚ.

Αγωνίστηκε στην άμυνα του Ολυμπιακού και είχε προτάσεις από την Ίντερ, Μπαρτσελόνα και Φενερμπαχτσέ. Τελικά το 1965 πήγε στην Νότια Αφρική και αγωνίστηκε με τις τοπικές Ρέιντζερς και Κορίνθιανς.

Χρίστηκε 8 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Ανδρών Ελλάδας.[1]

Ήταν παντρεμένος με την Μάρθα Καραγιάννη. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, ασχολήθηκε με την ηθοποιία και μετείχε σε 7 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Μίμης Στεφανάκος
Προσωπικές πληροφορίες
Ημερ. γέννησης 1 Ιανουαρίου 1937
Θέση Αμυντικός
Επαγγελματική καριέρα*
Περίοδος Ομάδα Συμμ. (Γκ.)
1954-1956 Υπεροχή Νεαπόλεως
1956-1957 Ηλυσιακός
1958-1965 Ολυμπιακός Πειραιώς 170 (3)
Ρέιντζερς ΦΚ
Κορίνθιανς (Ν. Αφρική)
Εθνική ομάδα
Περίοδος Ομάδα Συμμ. (Γκ.)
1958-1963 Ελλάδα 8
* Οι συμμετοχές και τα γκολ στις προηγούμενες

ομάδες υπολογίζονται μόνο για τα εγχώρια πρωταθλήματα.
† Συμμετοχές (Γκολ).

Φιλμογραφία

Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
Αγαπούλα μου (1960) .... Γιώργος
Καραγκούνα (1961) .... Δήμος
Εσκότωσα για το παιδί μου (1962)
Ο διαιτητής (1963)
Αθήνα ώρα δώδεκα (1964).

Τίτλοι

1 Βαλκανικό κύπελλο: 1963
2 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1958 και 1959
6 Κύπελλα Ελλάδας: 1958, 1959, 1960, 1961, 1963 και 1965
2 Πρωταθλήματα ΕΠΣ Πειραιώς: 1958 και 1959.

Παραπομπές

Δημήτρης "Μίμης" Στεφανάκος, βάση δεδομένων ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων eu-football.info

Πηγές

Οι θρυλικές εποχές 1953-1959 1996-2003 οι πρωταγωνιστές, Ελληνικά γράμματα, Αθήνα 2003 ISBN 960-406-582-3
H Ιστορία του Ολυμπιακού , Γ.Χ. Αλεξανδρής, Αθήνα 1996
Θρύλος πορεία μέσα στο χρόνο, Ηλιότροπο, Αθήνα 1997 ISBN 569-584-365-2
Χρυσός Θρύλος 'Art Press, Εκδοτική Α.Ε., Αθήνα 1997
Εθνική Ελλάδος πορεία μέσα στο χρόνο, Παπαζήσης, Αθήνα 2001
Ολυμπιακός ένα αρχείο μια ιστορία Β. Καρδάσης ,Μίλητος 1997
Αλμανάκ Περιοδικό Εικόνες, 1991
Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί
90lepta
Θόδωρος Έξαρχος, Έλληνες ηθοποιοί.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News