> Μιλένα Αποστολάκη

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Η Μιλένα Αποστολάκη στην Κομοτηνή

Η Μιλένα Αποστολάκη είναι Ελληνίδα πολιτικός, νομικός και βουλευτής Β' Αθήνας με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Φοίτησε στο Αρσάκειο Ψυχικού. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Έχει εργαστεί στη Νομική Υπηρεσία της Ολυμπιακής Αεροπορίας (από το 1989), σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Washington, DC (Fried Frank Harris Shriver & Jacobson) και στο Νομικό Γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου (1993-1995). Διετέλεσε Ειδική Συνεργάτης του Υπουργού Ανάπτυξης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Εξελέγη βουλευτής Β' Αθήνας στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Το 2001 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2005 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Διαζύγιο

Από τον γάμο της με τον επιχειρηματία Πολυχρόνη Συγγελίδη (Citroen Hellas, Skoda Hellas, Chrystler Hellas) απέκτησε ένα γιο. Το ζεύγος χώρισε το 2004, αλλά η υπόθεση είναι ακόμα στα δικαστήρια. Ο κος Συγγελίδης κινήθηκε ποινικά εναντίον της πρώην συζύγου του, κατηγορώντας την ότι παραβίαζε τους όρους επικοινωνίας του με το παιδί τους. Για την υπόθεση αυτή, το Ελληνικό Κοινοβούλιο αρνήθηκε την άρση της ασυλίας της βουλευτού Μιλένας Αποστολάκη. Στην συνέχεια ο κος Συγγελίδης έφερε την υπόθεση προ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), όπου δικαιώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2010[1].

Παραπομπές

1. ↑ Νέα καταδίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση ασυλίας


Πηγές

* Μιλένα Αποστολάκη Προσωπική ιστοσελίδα
* Μιλένα Αποστολάκη Προσωπικό ιστολόγιο (blog)

 

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License