- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Μιχάλης Ρακιντζής είναι έλληνας τραγουδιστής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Απριλίου του 1961. Η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Ασχολήθηκε με τη μουσική από 10 χρόνων, παίζοντας κιθάρα και συμμετέχοντας σε σχολικά γκρουπ. Σπούδασε Μηχανολογία στο Λονδίνο και παράλληλα έπαιζε μουσική με το συγκρότημα Funk And Reggae. Επιστρέφοντας στη χώρα μας δημιούργησε το συγκρότημα Scraptown , με το οποίο κυκλοφόρησε τρεις δίσκους από το 1982 έως το 1985, καθώς και δύο maxi singles. Το ένα απ'αυτά με τίτλο «Viva Sahara» κυκλοφόρησε και στο εξωτερικό. Ακολούθησε το ξεκίνημα μιας προσωπικής καριέρας στην Ελλάδα. Το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ ήταν το «Μωρό μου Φάλτσο» το 1987. Ακολούθησαν πολλά άλλα, καθώς επίσης και το σάουντρακ της ταινίας «Ισόβια». Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με μεγάλα ονόματα της ξένης μουσικής σκηνής όπως η Μπόνι Τάιλερ και ο Ίαν Γκίλαν). Το 2002 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στο Ταλίν της Εσθονίας, με το τραγούδι του S.A.G.A.P.O. ή «Σ' αγαπώ», με το οποίο κατέλαβε την 17η θέση. Σε συνεργασία με τα «Ταλέντα δίχως αύριο» κυκλοφόρησε το 2005 το νέο του CD, με τίτλο Bar Code. Εκτός από τη μουσική του, ασχολείται και με τις πτήσεις.

Σύντροφος του υπήρξε η ελληνίδα τραγουδίστρια Σοφία Αρβανίτη με την οποία έχουν συνεργαστεί και δισκογραφικά. Τα τελευταία χρόνια σύντροφος του είναι η τηλεπαρουσιάστρια Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου.


Δισκογραφία

Ξένη

Με τους Scraptown

* Scrpatown 1982

* Rules of the game 1983

* Give me a break 1984

* Viva Sahara 1985

Soundtracks

* Ισόβια (OST) (για την ταινία "Ισόβια" του 1988, όλο στην αγγλική) (1988)

Μουσική για τηλεόραση

* Μουσική τίτλων για την κωμική τηλεοπτική σειρά της ΕΤ-1, *Η αλεπού και ο μπούφος" (1987)

Προσωπική δισκογραφία

* 1987 Μωρό μου φάλτσο (maxi-single)

* 1987 Μωρό μου φάλτσο (album) - ΧΡΥΣΟ (με τη φιλική συμμετοχή της Ελένης Δήμου)

* 1989 Δικαίωμα για 1+1 (album) - ΧΡΥΣΟ

* 1990 Απαγωγή (album) - ΧΡΥΣΟ

* 1991 Να είσαι εκεί (album) - ΧΡΥΣΟ

* 1992 Get away (maxi-single) - ΧΡΥΣΟ (συμμετέχει ο Ian Gillan)

* 1992 Έτσι μ’ αρέσει (album) - ΧΡΥΣΟ (συμμετέχει ο Ian Gillan)

* 1994 Ethnic (album) - ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ

* 1995 Καρδούλα μου εγώ κι εσύ (maxi-single)

* 1995 Η πρώτη απειλή (album) - ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ

* 1996 Trancemix (album)

* 1997 Σε ένα βράδυ ό,τι ζήσουμε (album) - ΧΡΥΣΟ

* 1997 Μπέμπα (maxi-single)

* 1998 Σε ένα κατάστρωμα (maxi-single) - ΧΡΥΣΟ

* 1998 Καθρέφτης (album) - ΧΡΥΣΟ

* 1999 Το φίλο σου ζηλεύω (album) - ΧΡΥΣΟ

* 2000 Ό, τι κάνεις σου κάνω (maxi-single) - ΧΡΥΣΟ

* 2001 Όνειρο 13 (album)

* 2002 S.A.G.A.P.O. (album)

* 2003 SOLO (2cds)

* 2005 Bar Code (album) (με τη συμμετοχή του συγκροτήματος «Ταλέντα δίχως αύριο»)

* 2006 Made in Greece

Συνεργασίες

* 1986 Πασχάλης - 9 τρόποι αγάπης (Κατερίνα, Κατερινάκι – Πες, πες, πες)

* 1987 Σάκης Μπουλάς "Ας πρόσεχες" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Ρακιντζή)

* 1991 Σοφία Αρβανίτη - "Μη μου μιλάς για καλοκαίρια" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Ρακιντζή) - ΧΡΥΣΟ

* 1992 Σοφία Αρβανίτη - "Παράφορα" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Ρακιντζή , με φιλική συμμετοχή της Bonnie Tyler) - ΧΡΥΣΟ

* 1997 Βασίλης Καρράς - "Μ’ έχεις κάνει αλήτη" (τα 10 από τα 11 τραγούδια του album είναι σε σύνθεση Μ. Ρακιντζή) - ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ

* 2000 Σοφία Αρβανίτη - "Συμπτωματικά" (συνέθεσε 2 τραγούδια του album: "Σε πάω όπως είσαι" & "Συμπτωματικά", συμμετέχει ο ίδιος και στο τραγούδι)

* 2000 Άγγελος Διονυσίου - "Μια περιπέτεια" (σε μουσική και στίχους Μ. Ρακιντζή)

* 2001 Γιάννης Κάρμας - "Έχω πάρει φόρα" (σε μουσική και στίχους Μ. Ρακιντζή)

* 2001 Στέλιος Διονυσίου - "Δεν πα να βρέχει" (έγραψε τα τραγούδια "Πες του μάγκα" & "Στο παραπέντε")

* 2002 Δημήτρης Κοντολάζος - "Όλα έξω" (σε μουσική και στίχους Μ. Ρακιντζή)

* 2002 Βασίλης Καρράς - "Λόγια της νύχτας" (έγραψε μουσική και στίχους για το τραγούδι "Έχω φορτώσει")

* 2006 TRILOGY - "Νησάκι στον ωκεανό PART I" (σε μουσική και στίχους Μ.Ρακιντζή)

Εκπρόσωποι της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον (Eurovision)

Μαρινέλλα | Μαρίζα Κωχ | Πασχάλης, Μαριάννα Τόλη, Ρόμπερτ Γουίλλιαμς και Μπέσσυ Αργυράκη | Τάνια Τσανακλίδου | Ελπίδα | Άννα Βίσση | Γιάννης Δημητράς | Κρίστι Στασινοπούλου | Τάκης Μπινιάρης | Bang | Αφροδίτη Φρυδά | Μαριάννα | Χρήστος Κάλλου και Wave | Σοφία Βόσσου | Κλεοπάτρα | Καίτη Γαρμπή | Κώστας Μπίγαλης | Ελίνα Κωνσταντοπούλου | Μαριάννα Ευστρατίου | Μαριάννα Ζορμπά | Θάλασσα | Antique | Μιχάλης Ρακιντζής | Μαντώ | Σάκης Ρουβάς | Έλενα Παπαρίζου | Άννα Βίσση | Σαρμπέλ Καλομοίρα

 

 

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License