> Μελέτιος Σακελλαρόπουλος

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο μητροπολίτης Μελέτιος Σακελλαρόπουλος (κατά κόσμον Μιχαήλ Σακελλαρόπουλος) ήταν Έλληνας ιεράρχης και μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε το 1852 στη Βασαρά της τότε επαρχίας Λακεδαίμονος του νομού Λακωνίας. Εξελέγη μητροπολίτης Μεσσηνίας το 1904 και χειροτονήθηκε στις 9 Ιουλίου του ίδιο χρόνου. Κηρύχθηκε έκπτωτος στις 27 Οκτωβρίου 1917, με απόφαση του Ανωτάτου Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου, λόγω συμμετοχής του στο ανάθεμα του 1916. Στις 2 Ιανουαρίου 1923, επανήλθε στο θρόνο της μητρόπολης Μεσσηνίας και παρέμεινε μέχρι το θάνατό του στις 17 Ιουνίου 1933. Τον διαδέχθηκε στις 13 Ιουλίου 1933, ο μέχρι πρότινος μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Πολύκαρπος Συνοδινός.

Υπήρξε ένας σημαντικός ιεράρχης με πλούσιο ποιμαντικό, κοινωνικό, πνευματικό και εκκλησιαστικό έργο. Η προτομή του, βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην πόλη της Καλαμάτας.

Σακελλαρόπουλος Ηρακλής
Σακελλαρόπουλος Κωνσταντίνος
Σακελλαρόπουλος Κωνσταντίνος Μ.
Σακελλαρόπουλος Μελέτιος
Σακελλαρόπουλος Μιχαήλ
Σακελλαρόπουλος Νώντας
Σακελλαρόπουλος Σπυρίδων

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License