> Μαρίζα Κωχ

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Η Μαρίζα Κωχ είναι Ελληνίδα συνθέτις και τραγουδίστρια του νέου κύματος.

Βιογραφικό

Η Μαρίζα Κωχ γεννήθηκε στην Αθήνα από Ελληνίδα μητέρα και Γερμανό πατέρα. Μεγάλωσε στην Σαντορίνη και επέστρεψε στην Αθήνα σε ηλικία 16 ετών. Σπούδασε μουσική. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Χάγη το 1976 με το τραγούδι «Παναγιά μου, Παναγιά μου».

Δισκογραφική παρουσία

* «Αραμπάς», 1971
* «Μια στο καρφί και μια στο πέταλο», 1973
* «Παναγιά μου Παναγιά μου», 1976
* «Άσε με να ταξιδέψω», 1977
* «Μια εκδρομή με τη Μαρίζα», 1978
* «Ένα περιβόλι γεμάτο τραγούδια», 1978
* «Αιγαίο», 1979
* «Ο Καθρέφτης», 1981
* «Στο βάθος κήπος», 1983
* «Τα παράλια», 1986
* «Εθνική Οδός», 1988
* «Οι δρόμοι του μικρού Αλέξανδρου», 1990
* «Διπλή Βάρδια», 1992
* «η γοργόνα ταξιδεύει τον μικρό Αλέξανδρο»
* «μια εκδρομή με τις εννέα μούσες»
* «σαν ουράνιο τόξο»
* «να τα πούμε»
* «μια γιορτή με τη Μαρίζα»
* «τα χρωματιστά τραγούδια»
* «Ραντεβού στην Αθήνα 2004»
* «Σ΄ αυτή την πόλη»
* «Το τροπάριο της Κασσιανής»
* «τα παράλια»
* «Διπλή βάρδια»

Βραβεύσεις

* Το τραγούδι της «Φάτα Μοργάνα» έγινε soundtrack στην ταινία «Η ιστορία της Πιέρρα» που βραβεύτηκε το 1983 στις Κάνες (Α΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ των Κανών).
* Ο δίσκος της «Αραμπάς» ήταν ο πρώτος χρυσός δίσκος στην ελληνική αγορά.[1]
* Βραβείο σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1990[1]
* Βραβείο του Ελληνικού Συνεδρίου Πολιτισμού το 1996[1]

Παραπομπές

1. ↑ 1,0 1,1 1,2 http://lalunapiena.blogspot.com/2008/01/marisa-koch.html?showComment=1200696900000

Πηγές

* http://www.marizakoch.gr/bio.htm

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

*http://www.verso.gr/bio.htm Βιογραφικό σημείωμα και δισκογραφία


Μαρινέλλα | Μαρίζα Κωχ | Πασχάλης, Μαριάννα Τόλη, Ρόμπερτ Γουίλλιαμς και Μπέσσυ Αργυράκη | Τάνια Τσανακλίδου | Ελπίδα | Άννα Βίσση | Γιάννης Δημητράς | Κρίστι Στασινοπούλου | Τάκης Μπινιάρης | Bang | Αφροδίτη Φρυδά | Μαριάννα | Χρήστος Κάλλου και Wave | Σοφία Βόσσου | Κλεοπάτρα | Καίτη Γαρμπή | Κώστας Μπίγαλης | Ελίνα Κωνσταντοπούλου | Μαριάννα Ευστρατίου | Μαριάννα Ζορμπά | Θάλασσα | Antique | Μιχάλης Ρακιντζής | Μαντώ | Σάκης Ρουβάς | Έλενα Παπαρίζου | Άννα Βίσση | Σαρμπέλ Καλομοίρα

 

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License