> Μάριος Σαλμάς

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Μάριος Σαλμάς είναι Έλληνας πολιτικός και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.


Βιογραφικά Στοιχεία

Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία στις 24 Φεβρουαρίου 1968, είναι έγγαμος με τη δικηγόρο Ειρήνη Καρούνη και έχει δύο παιδιά. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Χειρουργός Ορθοπεδικός, Αθλητίατρος. Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και έχει κάνει Μετεκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Balgrist στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Από το 2000 εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε μέλος των Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής, Εξωτερικών Υποθέσεων και 'Αμυνας, Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Το 1993 και το 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας με την Πολιτική Άνοιξη. Το 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επιπλέον, έχει διατελέσει:

Αναπληρωτής Υπεύθυνος του τομέα Ολυμπιακών Αγώνων της ΝΔ (2000- 2004).
Υπεύθυνος του τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΝΔ(2004- 2007).
Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της ΝΔ (2009-2010).
Γενικός Εισηγητής του Προϋπολογισμού του Κράτους του 2008.
Μέλος του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ).

Επιστημονικές και Κοινωνικές Δράσεις

Διετέλεσε ιατρός της Εθνικής Ομάδας άρσης βαρών και πολλών αθλητικών σωματείων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής του Α.Π.Θ. (1988) και της Φοιτητικής Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Α.Π.Θ. (1989).

Ήταν ιδρυτής και Πρόεδρος στο 1ο και στο 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής (1989-1991) στην Πανελλήνια Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών (1990) και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία υγειονομικών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας (1993). Έχει κάνει 45 ανακοινώσεις σε διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, 18 δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών σε ξένα περιοδικά. Βραβεύθηκε με το Α΄ βραβείο του Πανελλήνιου Ορθοπαιδικού Συνεδρίου (Ρόδος 1995). Τιμήθηκε από την Ένωση Δωρητών Οργάνων Σώματος Ανθρώπου.

Μέλος της New York Academy of Science και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Αλεξανδρούπολης (1988). Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών το 1997. Εξελέγη Λέκτωρ Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1999.

Εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008.


Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Επίσημη Ιστοσελίδα Μ. Σαλμά

 

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License