- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Η Μαλαίνα Ανουσάκη ήταν ελληνίδα ηθοποιός.
Βιογραφία

Γεννήθηκε το 1916 και πέθανε στις 2 Απριλίου του 2000. Ήταν μητέρα της επίσης ηθοποιού Ελένης Ανουσάκη (1 Μαΐου 1944). Έπαιξε και στο θέατρο και τον κινηματογράφο.
Φιλμογραφία

Δύο κόσμοι (1949)
Η ζωή μου αρχίζει μ' εσένα (1961)
Μάνα μου, παραστράτησα (1961)... Μάνα Μαρίνας
Μας κλέψανε την Γκόλφω (1961) .... Αννούλα
Καραγκούνα (1961)
Ο Γολγοθάς μίας αθώας (1961) .... μητέρα Μαρίνας
Ο θάνατος του παλικαριού (1961)
Το δράμα μιας αμαρτωλής (1961) .... Κατίνα
Αγάπη γραμμένη με αίμα (1962)
Οι αετονύχιδες (1962)
Αγνή και ατιμασμένη (1962)
Ηλέκτρα (1962)
Μάνα, κάνε κουράγιο (1962) .... Κατίνα
Η καρδιά της μάνας (1963)
Πληγωμένες καρδιές (1963)
Αγάπησα και πόνεσα (1963)
Αμαρτίες γονεών (1963)
Για λίγη στοργή (1963) .... Μαρία
Ίλιγγος (1963)... μητέρα Γιώργου
Ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
Το κορίτσι της Κυριακής (1964)
Κάθε καημός και δάκρυ (1964) .... Δέσπω
Ζωή γεμάτη μίσος (1964) ... Ευδοκία
Θα ζήσω για σένα (1965)
Με πόνο και με δάκρυα' (1965)
Αφήστε με να ζήσω (1965)
Εξιλέωση (1965)... Φανή Τσάρα
Σπαραγμός (1965)... Τζένη
Το φυλαχτό της μάνας (1965)
Κούνια που σε κούναγε (1966) .... Αγλαΐα
Κάποια μάνα αναστενάζει (1966)
Δοκιμασία (1966) ... Χατζηγιάννη
Κάνε το πόνο μου χαρά(1966)... μητέρα
Η έξοδος του Μεσολογγίου (1966)
Η κοινωνία μας αδίκησε (1967)
Αντίο για πάντα (1967)... ηγούμενη
Η μοίρα μιας γυναίκας (1968)
Καταραμένη ώρα (1968)... Μάρθα
Αφροδίτη (1968) .... Ανθή
Μενούσης, ο λεβέντης της Ηπείρου (1969)
Αδυναμίες (1969)
ΟΧΙ (1969)... Μάρθα Νικολάου
Επίσημη αγαπημένη (1969) .... Ματίνα
Καλάβρυτα, 1821 (1970)
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)... τσιγγάνα, χειρομάντησσα
Οι γενναίοι του Βορρά (1970)... ηγουμένη
Σ' αγαπώ (1971)
Σουλιώτες (1972)... μάνα αγωνιστή
Άρπα Κόλα (1982)... κυρία Αντωνάκου


Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License