- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Η Μαίρη Λαλοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, που γεννήθηκε στην Αθήνα πιθανόν το 1926. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1949 με το Ρεαλιστικό Θέατρο, στο έργο Χρυσάφι. Έπαιξε σε ρόλους καρατερίστας σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως κωμωδίες. Έπαιξε επίσης σε παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Πέθανε στις 14 Μαΐου του 1989.

Φιλμογραφία

Επαναστάτης ποπολάρος (1971) ντι Μάρα
Μπροστά στην αγχόνη (1968) .... Άννα
Μεγάλες αγάπες (1968)
Ο αχόρταγος (1967) .... Aσπασία Καπάνταη
Νύχτα γάμου (1967) .... Ασπασία
Η ώρα της δικαιοσύνης (1967)
Τζένη-Τζένη (1966) .... Ντιάνα Κασσανδρή
Οι κυρίες της αυλής (1966) .... Eλένη Καθιστού
Πικρή ζωή (1965)
Δίψα για ζωή (1963) .... Ντόρα
Ένα βότσαλο στη λίμνη (1952) .... Βέτα Σκουντρή

Εξωτερικές συνδέσεις

Φιλμογραφία στο 90lepta.com
Ρόλοι της σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License