- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Κώστας Τσάκωνας είναι ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζιρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ρόλος στην ταινία "Μάθε παιδί μου γράμματα".


Ενδεικτική φιλμογραφία

Μάθε παιδί μου γράμματα (1981)
Τι έχουν να δουν τα μάτια μου (1984)
Ο τοκογλύφος (1985)
Ιππότης της λιγούρας (1985)
Οι Πόντιοι (1985)
Μάθε παιδί μου μπάσκετ (1986)
Ο παπαμαφίας (1986)
Κερατάς και δαρμένος (1986)
Επάγγελμα γυναίκα (1987)
Για μια χούφτα τούβλα (1987)
Κλασική περίπτωση βλάβης (1987)
Πόντιος είμαι ότι θέλω κάνω (1987)
Ο κυνηγός της χαμένης φαλάκρας (1988)
Η μεγάλη απόφραξη (1988)
Ο φακίρης (1989)
Ο προφήτης με την πυρηνική κεφαλή
Φτηνά Τσιγάρα (2001)

Πηγές

Θεόδωρος Έξαρχος (1941 - 1950), Εκδόσεις Γκόνης

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Ο Κώστας Τσάκωνας στο cine.gr
Κώστας Τσάκωνας στην imdb
Γιατί ο Κώστας Τσάκωνας θέλει να ξεκινήσει απεργία πείνας;

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License