> Κώστας Παναγιωτόπουλος

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος (γεννημένος στις 10 Μαΐου 1966) είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής.

Καριέρα

Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο στην Ολυμπιάδα Αιγάλεω, στον Α.Ο. Παγκρατίου, στο Γυμναστικό Σύλλογο "Δάφνη Δαφνίου" αλλά και στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε για πέντε χρόνια, και συγκεκριμένα από το 1985 μέχρι και το 1991.

Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος δεν κατόρθωσε να κατακτήσει κάποιο εγχώριο τίτλο με τον Ολυμπιακό, ενώ και σε ευρωπαικό επίπεδο το μόνο που κατάφερε ήταν να φτάσει στη φάση των 32 και στη φάση των 8 του Κυπέλλου Κόρατς (1987 και 1989 αντίστοιχα).

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Ολυμπιακό Πειραιώς, ο Παναγιωτόπουλος αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες των Κώστα Αναστασάτου, Στιβ Γιατζόγλου, Μάκη Δενδρινού και Μιχάλη Κυρίτση.
Διεθνείς συμμετοχές

Ο Κώστας Παναγιωτόπουλος έχει πραγματοποιήσει συνολικά 23 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ των Εφήβων.

Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων του 1983.[1] και το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Εφήβων του 1984.
Παραπομπές

Βλ. Τάκης Βρανάς, «Οι μικροί του μπάσκετ πάνε στη Ρουμανία για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα», Αθλητική Ηχώ, φ. 9ης Αυγούστου 1983, σ. 2.

Πηγές

Γιώργος Κούβαρης: «Από τον Καμπούρη στον ... Νεστέροβιτς!». sentragoal.gr (31 Ιανουαρίου 2016). Ανακτήθηκε στις 3.11.2016.

Γυμναστικός Σύλλογος Δάφνης Δαφνίου. «Ταυτότητα». dafnidafniou.gr. Ανακτήθηκε στις 3.11.2016.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κώστας Παναγιωτόπουλος, στατιστικά στοιχεία αθλητή στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ελληνικά).

Εγκυκλοπαίδεια Αθλητισμού

Αθλητισμός, Ελλάδα

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News