- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Κώστας Καφάσης (14 Αυγούστου 1940 - 13 Οκτωβρίου 2010) ήταν Έλληνας ηθοποιός και τραγουδιστής.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε το 1940 στην Ιτέα Καρδίτσας. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στην Αθήνα για να εργαστεί. Έγινε ευρύτερα γνωστός με το τραγούδι «Γέλα κυρία μου» καθώς και από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Η γειτονιά μας στο ρόλο του «Ιωνάθαν». Απεβίωσε από καρκίνο στις 13 Οκτωβρίου 2010 σε ηλικία 70 χρονών.

Απόσπασμα από συνέντευξη που έχει δώσει παλαιότερα.

" Το όνειρό μου ήταν να γίνω θεατρίνοs. Από πιτσιρίκι, αυτό ήταν η μανία μου, το πάθος μου, η αρρώστια μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιτέα (Κουτσαρί) της Καρδίτσαs και πάντα τα καλοκαίρια μας επισκέπτονταν τα λεγόμενα μπουλούκια της εποχής, οι περίφημοι περιοδεύοντεs θίασοι, οπότε βλέποντάs τους ήθελα να γίνω και εγώ ένας απ΄αυτούs. Με αυτό το σκεπτικό μεγάλωσα, τελείωσα το γυμνάσιο στην Καρδίτσα, ήρθα Αθήνα, τελείωσα τη δραματική σχολή και μπήκα στο θέατρο. Δούλεψα έξι χρόνια στο θέατρο και έκανα πάνω από δεκαπέντε ταινίες. Η μεγαλύτερη τύχη ήρθε το 1971, όταν με φωνάξανε να παίξω σε ένα σήριαλ την ξακουστή για τότε "Η Γειτονιά μας". Την ίδια εποχή ξεκίνησα να δουλεύω και σε μπουάτ ως τραγουδιστής , στο μαγαζί "ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ''. Η δεκαετία του 70 ήταν αυτή που με σημάδεψε.Τέλη του 74 δούλεψα σε ένα μαγαζί και εντελώς συμπτωματικά με άκουσε ο Κώστας Ψυχογιός και μου έδωσε το "Γέλα Κυρία μου"


Εργογραφία

Ισοβίτες – Boobheads (2008) [διευθυντής φυλακών]
Ο Δραπέτης του Φεγγαριού (1994)
Οι Απάνθρωποι (1972)
Μαριχουάνα stop (1971) [Σπύρος]
Καλώς ήλθε το δολάριο (1967) [Δημήτρης]
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967)
Ο Πουλημένος Άνθρωπος (1967)
Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966)
Φίφης ο ακτύπητος (1966)
Η Βουλευτίνα (1966)
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965) [Καζάκος]
Μη μου άπτου (1996) [αστυνομικός]

Σειρές που έπαιξε

Η γειτονιά μας 1972 ΥΕΝΕΔ
Επτά Θανάσιμες Πεθερές Αρβανίτισσα πεθερά 2007-08 MEGA
Επτά Θανάσιμες Πεθερές Οι συμπεθέρες 2005-06 MEGA

Δισκογραφία

Γέλα κυρία μου (1975)
Κατάλαβέ με (1976)
Σκέφτομαι εσένα (1977)
Σ’ αγαπώ (1978)
Πώς να φύγω (1979)
Και ποιος φταίει (1981)
Τα καλύτερα (1981)
Ερωτικά επεισόδια (1983)
Συνείδησή μου (1985)
Ανοιχτά παράθυρα (1989)
Τραγουδώντας τις εποχές (1995)
Γέλα κυρία μου –Τα καλύτερα (1999)
Καφάσης Κώστας – Επιτυχίες (2000)
21 Μοναδικές επιτυχίες (2007)

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News