- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.



Ο Γιώργος Ξύδης ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1891. Υπήρξε μαζί με τον αδερφό του, Δημήτρη, επίσης ηθοποιό, ένας από τους ιδρυτές του ΣΕΗ το 1917 και διακρίθηκε παίζοντας με περιοδεύοντα θίασο.[1] Ήταν συνεργάτης του Θανάση Βέγγου και εμφανίστηκε σε κωμωδίες σε πολύ μικρούς ρόλους. Εμφανίστηκε στη σκηνή το 1911. Πέθανε πιθανόν τη δεκαετία του 1970.
Φιλμογραφία

Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι (1959)
Για σένα, την αγάπη μου (1961)
Όταν λείπει η γάτα (1962)
Κόκκινα φανάρια (1963
Ψευτοθόδωρος (1963)
Οι τουρίστες (1963)
Ο άσωτος (1963)
Αμαρτίες γονέων (1963)
Η χαρτοπαίχτρα (1964)
Το κορίτσι του πόνου (1964)
Παιδί μου, δεν αμάρτησα (1964)
Μια βδομάδα στον Παράδεισο (1964)
Το ρομάντσο μιας καμαριέρας (1965)
Τα δίχτυα της ντροπής (1965)
Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
Καημοί στη φτωχογειτονιά (1965)
Η στοργή (1965)
Είναι ένας τρελός, τρελός Βέγγος (1965) .... γείτονας
Το χώμα βάφτηκε κόκκινο (1966)
Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας (1966)
Ο πόνος του μπεκρή (1966)
Βοήθεια, ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967) .... πελάτης ζαχαροπλαστείου
Τρελός, παλαβός και Βέγγος (1967) .... γιατρός
Το πλοίο της χαράς (1967)
Πάρε κόσμε (1967)
Ο Μόδιστρος (1967)
Η ωραία του κουρέα (1969) .... Αποστόλης


Πηγές

Φιλμογραφία στο 90 λεπτά.com

↑ Musipedia

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License