> Γιώργος Χατζηπαύλου

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Γεώργιος (Γιώργος) Χατζηπαύλου (1977-) είναι Έλληνας ηθοποιός και stand-up comedian. Έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις τηλεοπτικές εκπομπές Σκερτσάκια (ΑΝΤ1), Σφηνάκια, Λες και το ξερες και Κάτι Ψήνεται (ALPHA). Αυτή την στιγμή έχει εκπομπή στο ComedyLab, "ONE NIGHT STANDUP".

Σύντομη Βιογραφία

Γεννήθηκε στη Λειβαδιά στις 3 Αυγούστου του 1977. Εκεί παρέμεινε μέχρι τα 18 του χρόνια, οπότε και μετακόμισε στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα διαφήμισης και marketing. Εργάστηκε για 10 χρόνια ως κειμενογράφος σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες (JWT, GEO Y&R, RED CELL), ενώ παράλληλα, αναζητώντας μια καλλιτεχνική ενασχόληση ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική και έγραψε χιουμοριστικά κείμενα τα οποία παρουσιάζει αυστηρά σε κλειστό κύκλο.

Το 2001 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το stand up comedy (όρθια κωμωδία). Αφορμή ήταν η παράσταση Νύχτες Κωμωδίας που είδε στο Κέντρο Λόγου και τέχνης, η οποία του κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθεί επαγγελματικά με το stand up comedy και να παρουσιάσει τη δουλειά του δημόσια. Σύντομα πέρασε από οντισιόν στις Νύχτες Κωμωδίας και εντάσσεται γρήγορα στο δυναμικό του μοναδικού έως τότε comedy club στην Αθήνα.

Το 2003 αποφάσισε μαζί με το Σίλα Σεραφείμ να συστήσουν ένα δικό τους κωμικό σχήμα κι έτσι προκύπτει μία συνεργασία 3 ετών με το House of Art. Οι παραστάσεις του διδύμου στο House of Art σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία και το 2006 δέχθηκαν πρόταση από τον ΑΝΤ1 να συμμετείχαν στη δημιουργία ενός σκετς σόου, με τίτλο "Σκερτσάκια", στα οποία εκτός από συμμετοχή ως ηθοποιός, έχει και την επιμέλεια των κειμένων μαζί με τον Σίλα. Την επόμενη χρονιά (2008, τα "Σκερτσάκια" άλλαξαν όνομα σε "Σφηνάκια" και φιλοξενήθηκαν από την τηλεόραση του Alpha. Παράλληλα, το δίδυμο συνέχισε τις παραστάσεις σε θέατρα εντός και εκτός Αθήνας.

Το 2007 μετέφερε μαζί με τον Σίλα την παράσταση "Stand Up Comedy" στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας Γιώργος Κιμούλης. Ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου το είδος αυτό παρουσιάστηκε μόνιμα από μία θεατρική σκηνή.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων που ασχολήθηκε με το θέατρο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Παρόλα αυτά θεωρεί ως βασική του καλλιτεχνική ενασχόληση το stand up comedy.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License