- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Γιώργος Γαβριηλίδης (1908-23 Ιουλίου 1982) ήταν ηθοποιός. Υπήρξε σύζυγος της επίσης ηθοποιού Μαρίκας Κρεβατά (1910-14 Σεπτεμβρίου 1994). Αναδείχθηκε από το θέατρο και έπαιξε στη συνέχεια σε πολλές κωμωδίες στον κινηματογράφο και αργότερα στην τηλεόραση.

Πέθανε στις 23 Ιουλίου 1982 από πνευμονικό οίδημα. Κηδεύτηκε στο Γ΄ Νεκροταφείο της Νίκαιας.


Φιλμογραφία

Ο αισιόδοξος (1973) .... Σαράντης Μιχαλακέας
Πώς καταντήσαμε, Σωτήρη (1972)
Δυο μοντέρνοι γλεντζέδες (1971) .... Αλέξανδρος Σκούρης
Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971) .... Περικλής Πετρόπουλος
Ο ακτύπητος χτυπήθηκε (1970)
Μια τρελή, τρελή σαραντάρα (1970) .... Τζώρτζης Χατζηθωμάς
Η αρχόντισσα κι ο αλήτης (1969) .... κύριος Ευαγγελίου
Τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι (1969)... Ιπποκράτης
Ο γόης (1969)... Σπύρος Βελίρης, πατέρας δυο ανύπαντρων κοριτσιών
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969)... Ναύαρχος Παπαθανασίου
Ο παραμυθάς (1969)... Κοσμάς Καραγιώργης
Η Παριζιάνα (1969)... Κουλουνδρής
Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη (1968)... Τζών Πάρκερ, δηλαδή Γιάννης Μπάρκας
''Οι Μνηστήρες της Πηνελόπης (1968) .... Θεόφιλος
Ο πεθερόπληκτος (1968)
Ο ανακατωσούρας (1967) .... γενικός διευθυντής εταιρίας πωλήσεως αυτοκινήτων
Ένας απένταρος λεφτάς (1967)... Μπίρδας
Μιας πεντάρας νιάτα (1967) .... Ανδρέας Αλαφούζος
Ο αδελφός μου ο τρελάρας (1966)... Άρης Φαρνέζης
Φουσκοθαλασσιές (1966) .... Mακρής
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966) .... Σπύρος
Ο φτωχός εκατομμυριούχος (1965)
Υπάρχει και φιλότιμο (1965) .... Kώστας
Κορίτσια για φίλημα (1965) .... Πέτρος Ράμογλου
Ο μετανάστης (1965)
Υιέ μου, υιέ μου (1965)... Μικές
Τα δίδυμα (1964) .... Πελοπίδας Χατζηφρύδης
Ο εαυτούλης μου (1964)... Ιωακείμ Δανός
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Επτά ημέρες ψέματα (1963).. Τζων
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)... καθαρευουσιάνος πελάτης φωτογραφείου
Ο Δήμος από τα Τρίκαλα (1962)
Εταιρεία θαυμάτων (1962) .... μίστερ Τζον
Κατηγορούμενος ο έρως (1962)
Nόμος 4000 (1962)... καθηγητής γυμνασίου
Όταν λείπει η γάτα (1962) .... κύριος Ζέμπερης
Λάθος στον έρωτα (1961)...Μενέλαος Λαμπρινος
Ο Ηλίας του 16ου (1959) .... Ορέστης Κωνσταντινίδης
Ένας Έλληνας στο Παρίσι (1959)
Στουρνάρα 288 (1959)... Θωμάς Ασημομύτης, μπακάλης
Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο (1959) .... Μαυρομάτης
Ο άνθρωπος του τρένου (1958)... Ροδόπουλος
Ένας ήρως με παντούφλες (1958) .... κύριος Σταμούλης
Ο λεφτάς (1958)... Χρύσανθος
Δελησταύρου και υιός (1958) ... Συν/ρχης Μαντζάρης
Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο (1957)... Χαρίλαος
Κακός δρόμος (1933)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Γιώργος Γαβριηλίδης στην imdb
Γιώργος Γαβριηλίδης (Αρχείο ντοκιμαντέρ της Ε.Ρ.Τ.)

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License