< > Γιώργος Γαβριηλίδης

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Γιώργος Γαβριηλίδης (1908-23 Ιουλίου 1982) ήταν ηθοποιός. Υπήρξε σύζυγος της επίσης ηθοποιού Μαρίκας Κρεβατά (1910-14 Σεπτεμβρίου 1994). Αναδείχθηκε από το θέατρο και έπαιξε στη συνέχεια σε πολλές κωμωδίες στον κινηματογράφο και αργότερα στην τηλεόραση.

Πέθανε στις 23 Ιουλίου 1982 από πνευμονικό οίδημα. Κηδεύτηκε στο Γ΄ Νεκροταφείο της Νίκαιας.


Φιλμογραφία

Ο αισιόδοξος (1973) .... Σαράντης Μιχαλακέας
Πώς καταντήσαμε, Σωτήρη (1972)
Δυο μοντέρνοι γλεντζέδες (1971) .... Αλέξανδρος Σκούρης
Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971) .... Περικλής Πετρόπουλος
Ο ακτύπητος χτυπήθηκε (1970)
Μια τρελή, τρελή σαραντάρα (1970) .... Τζώρτζης Χατζηθωμάς
Η αρχόντισσα κι ο αλήτης (1969) .... κύριος Ευαγγελίου
Τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι (1969)... Ιπποκράτης
Ο γόης (1969)... Σπύρος Βελίρης, πατέρας δυο ανύπαντρων κοριτσιών
Η κόμισσα της φάμπρικας (1969)... Ναύαρχος Παπαθανασίου
Ο παραμυθάς (1969)... Κοσμάς Καραγιώργης
Η Παριζιάνα (1969)... Κουλουνδρής
Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη (1968)... Τζών Πάρκερ, δηλαδή Γιάννης Μπάρκας
''Οι Μνηστήρες της Πηνελόπης (1968) .... Θεόφιλος
Ο πεθερόπληκτος (1968)
Ο ανακατωσούρας (1967) .... γενικός διευθυντής εταιρίας πωλήσεως αυτοκινήτων
Ένας απένταρος λεφτάς (1967)... Μπίρδας
Μιας πεντάρας νιάτα (1967) .... Ανδρέας Αλαφούζος
Ο αδελφός μου ο τρελάρας (1966)... Άρης Φαρνέζης
Φουσκοθαλασσιές (1966) .... Mακρής
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966) .... Σπύρος
Ο φτωχός εκατομμυριούχος (1965)
Υπάρχει και φιλότιμο (1965) .... Kώστας
Κορίτσια για φίλημα (1965) .... Πέτρος Ράμογλου
Ο μετανάστης (1965)
Υιέ μου, υιέ μου (1965)... Μικές
Τα δίδυμα (1964) .... Πελοπίδας Χατζηφρύδης
Ο εαυτούλης μου (1964)... Ιωακείμ Δανός
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Επτά ημέρες ψέματα (1963).. Τζων
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963)... καθαρευουσιάνος πελάτης φωτογραφείου
Ο Δήμος από τα Τρίκαλα (1962)
Εταιρεία θαυμάτων (1962) .... μίστερ Τζον
Κατηγορούμενος ο έρως (1962)
Nόμος 4000 (1962)... καθηγητής γυμνασίου
Όταν λείπει η γάτα (1962) .... κύριος Ζέμπερης
Λάθος στον έρωτα (1961)...Μενέλαος Λαμπρινος
Ο Ηλίας του 16ου (1959) .... Ορέστης Κωνσταντινίδης
Ένας Έλληνας στο Παρίσι (1959)
Στουρνάρα 288 (1959)... Θωμάς Ασημομύτης, μπακάλης
Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο (1959) .... Μαυρομάτης
Ο άνθρωπος του τρένου (1958)... Ροδόπουλος
Ένας ήρως με παντούφλες (1958) .... κύριος Σταμούλης
Ο λεφτάς (1958)... Χρύσανθος
Δελησταύρου και υιός (1958) ... Συν/ρχης Μαντζάρης
Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο (1957)... Χαρίλαος
Κακός δρόμος (1933)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Γιώργος Γαβριηλίδης στην imdb
Γιώργος Γαβριηλίδης (Αρχείο ντοκιμαντέρ της Ε.Ρ.Τ.)

----

Γαβριηλίδης, Ανανίας
Γαβριηλίδης, Βλάσης
Γαβριηλίδης, Γιάννης
Γαβριηλίδης, Γιώργος
Γαβριηλίδης, Δημήτριος
Γαβριηλίδης, Κώστας
Γαβριηλίδης, Περικλής (αντισφαίριση)

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License