> Γεώργιος Παγιωτέλης

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Γεώργιος Νικολάου Παγιωτέλης (Καβάλα 25 Δεκεμβρίου 1935-Αθήνα 17 Μαρτίου 2006) ήταν Έλληνας οικονομολόγος και δημοσιογράφος που ασχολήθηκε με τις εφαρμογές της στατιστικής στα στοιχεια αθλητικών δεδομένων, ιδιαίτερα των αθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Εργάσθηκε σε διάφορες αθλητικές εφημερίδες ("Μπάλλα", "Αθλητική Ηχώ", "Σπόρταϊμ" κ.α.) και περιοδικά ("Εθνοσπόρ", "Παγκόσμιοι"), ενώ επιμελήθηκε στατιστικής ενημερωτικής εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης, κατά τη δεκαετία του '80. Ήταν επίσης πάρεδρο μέλος του Π.Σ.Α.Τ.

Με τα άρθρα και τα εκατοντάδες αφιερώματά του βοήθησε να αναδειχθούν και να αποκατασταθούν επαγγελματικά αρκετοί νεαροί δημοσιογράφοι που βρήκαν μέσω των στηλών του την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Το γράψιμό του διέκρινε η σαφήνεια αλλά και η γλαφυρότητα, στοιχεία που του χάριζαν ένα ιδιαίτερο ύφος το οποίο ξέφευγε από τη συνήθη δημοσιογραφική διατύπωση.

Υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της αξιοποίησης των στατιστικών αθλητικών στοιχείων, που άνοιξαν το δρόμο στην περαιτέρω εξέλιξη του συγκεκριμένου τομέα.

Πέθανε πριν προλάβει να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, το οποίο ήταν η έκδοση ενός εβδομαδιαίου στατιστικού περιοδικού.

Ο γιος του Νίκος Παγιωτέλης, είναι επίσης αθλητικογράφος.
Εξωτερικός σύνδεσμος

http://www.sfaok.net

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License